Mještani dobili upozorenja: Više ne smijemo parkirati auto ispred svoje kuće!

Stanari dijela Ulice bana Josipa Jelačića u Legradu nedavno su ostali u čudu jer su od komunalnog redara dobili upozorenja da ne smiju parkirati svoje aute na prilazima kući. Jedan od njih je i Zvonko Beti koji je zajedno s kćeri morao pronaći novo mjesto za parkiranje auta.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Aute smo uredno parkirali ispred dvorišnih vrata i nikad nisu bili na cesti. Nekome je to sad zasmetalo pa je podnio prijavu komunalnom redaru koji nam je izdao upozorenje – priča nam Zvonko Beti.

Parkirani auto, tvrdi on, nije ugrožavao sigurnost u prometu pa mu nije jasno zašto je odjednom to nekome zasmetalo. I sama ulica u kojoj živi nije toliko prometna da bi auto ispred dvorišnih vrata stvarao probleme.

– Nama je nepojmljivo da ispred svoje kuće više ne smijemo parkirati auto, no moramo poštovati upozorenje komunalnog redara pa smo uredili novi parking nedaleko od kuće. Sad će biti jedino problem dok nam budu dolazili gosti – kaže Zvonko Beti.

Ivan Sabolić, načelnik Općine Legrad, ističe kako su dobili prijavu da pojedini mještani parkiranjem krše prometne propise pa je zbog toga komunalni redar i izdao upozorenja.

– Nakon prijave koju smo dobili, komunalni redar utvrdio je da se auti parkiraju na razmaku manjem od pet metara od raskrižja, kao i na pješačko-biciklističkoj stazi pa su tim mještanima izdana upozorenja. Nitko od njih nije dobio novčanu kaznu, a prometni se propisi moraju poštivati radi sigurnosti svih mještana – kaže Ivan Sabolić.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI