Mještani imaju svoje prioritete: Treba urediti ceste i Društveni dom

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Šljunčani putovi u predjelima Borik i Boričec u đurđevačkom prigradskom naselju Suha Katalena puni su udarnih rupa. Novo šljunčanje putova Mjesni odbor uvrstio je među prioritete te uputio zahtjev gradskoj upravi da se obavi sanacija.

Ova tema objavljena je u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Ti putovi vode i do naseljenih kuća pa očekujemo da gradska uprava u najkraćem mogućem roku obavi sanaciju. Naša je želja da ti putovi dobiju asfalt jer prilikom svake obilnije kiše nastaju oštećenja koja zadaju probleme vozačima, no svjesni smo da je to velika investicija za koju je potrebno izvjesno vrijeme da se realizira – kaže Nedeljko Kovačević, predsjednik Mjesnog odbora Suha Katalena.

I glavna cesta u samom naselju, dodaje Kovačević, puna je udarnih rupa. U više navrata od Županijske uprave za ceste zatraženo je da se barem saniraju oštećenja, pogotovo uz bankine jer je ugrožena sigurnost vozača.

– Još lani zatražili smo da se asfaltiraju udarne rupe pa se nadamo da će se u ovoj godini pronaći sredstva u proračunu Županijske uprave za ceste za nužne asfalterske radove. Prioritet je i asfaltiranje prilaza društvenom domu, a plan je da se asfalterski radovi obave nakon postavljanja cijevi za kanalizacijsku mrežu – kaže Nedeljko Kovačević.

Mjesni odbor je, dodaje predsjednik, u radnim akcijama uredio unutrašnjost društvenog doma. Gradska uprava osigurala je potreban materijal, a uređeni su zidovi u maloj sali, hodniku i kuhinji.

– U radnim je akcijama uređen i park uz društveni dom, dok se naša Udruga žena kroz svoj projekt pobrinula za obnovu dječjeg igrališta. Suradnja s gradskom upravom je dobra pa se nadamo da će se i u ovoj godini osigurati sredstva za predviđene investicije – kaže Nedeljko Kovačević.

Želja je Mjesnog odbora i vanjsko uređenje društvenog doma koje bi obuhvatilo obnovu pročelja. U tijeku je postupak legalizacije doma kako bi se projekt mogao prijaviti za potpore iz fondova Europske unije.

– Zub vremena načeo je pročelje i nužna je i vanjska obnova doma. I na tom projektu dobro surađujemo s gradskom upravom i uskoro će dom biti legaliziran, a to je glavni preduvjet za povlačenje sredstava potrebnih za obnovu. 

U tijeku su radovi na izgradnji kanalizacije s uređajem za pročišćavanje otpadnih voda. Projekt je vrijedan 6,7 milijuna kuna i financira se novcem iz fonda Europske unije.

– Izgradnjom kanalizacija sva će kućanstva imati mogućnost priključka na mrežu, a riješit će se i problem otpadnih voda – zaključio je Nedeljko Kovačević.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Jučer u Koprivnici cijepljeno 311 osoba

Kako doznajemo u Stožeru civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije oni i dalje nastavljaju s organizacijom i provođenjem akcija cijepljenja

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI