Mještani koprivničkog kvarta: Bojimo se da se borovi ne sruše, blizu je dječje igralište

Stanari zgrade na Trgu kralja Krešimira 3 u Koprivnici već duže traže da se sruše stari borovi uz njihovu zgradu. Borovi, kažu oni, narušavaju njihovu sigurnost i prilikom jačih vjetrova i oluja mogli bi se sami srušiti. Krošnje borova počele su već dopirati do samih balkona pa i to uznemiruje stanare.

– Godinama vodimo borbu da se ti borovi sruše. Jedan dio stabala je srušen, ali još uvijek su ostala dva bora koja nam zagorčavaju svakodnevicu – kaže Stjepan Lalek.

Stjepan Lalek

U blizini je, dodaje on, i dječje igralište pa borovi predstavljaju opasnost i za djecu i njihove roditelje.

– Bojimo se da se borovi ne sruše sami od sebe i oštete zgradu ili ne daj Bože, padnu blizu sprava na kojima se djeca igraju. Rušenje tih borova nije prevelika investicija i nadamo se da će gradska uprava konačno riješiti naš problem – kaže Stjepan Lalek.

Stanari su, ističe Lalek, poslali i dopis komunalnom redaru u kojem su skrenu pozornost na opasnost da se borovi sami sruše.

– U svojevrsnom parku uz našu zgradu komotno se umjesto tih borova mogu posaditi niska ukrasna drveća koja neće predstavljati nikakvu opasnost. Želimo da gradska uprava čim prije dogovori rušenje tih stabala – zaključio je Stjepan Lalek.

U gradskoj upravi ističu kako je komunalno redarstvo upoznato sa zahtjevom  stanara zgrade na Trgu kralja Krešimira.

– Rušenje tih borova uvršteno je u ovogodišnji plan i bit će obavljeno čim to vremenske prilike dopuste, odnosno početkom proljeća – dodaju u gradskoj upravi.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI