Mještani ljuti na komunalce: Otpad nam voze kak’ kome paše, nekad da – nekad ne

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanari Šoderice zvali su nas zbog problema s odvozom otpada. Konkretno, u našu redakciju javili su se članovi tri obitelji čiji otpad koji uredno pripreme ispred svojih kuća na određen dan ostane u kantama.

Ovi stanari, inače stalni stanovnici Šoderice, plaćaju odvoz otpada kao i svi drugi stanovnici općine Legrad, a kako nam kažu, kako plaćaju, tako i očekuju da se taj otpad pokupi. Spomenute obiteljske kuće nalaze se u odvojku ulice prema bivšem „motelu“. Vele, problem je što zaposlenici Komunalca ponekad zabrave skrenuti u njihovu uličicu.

– Nikad ne znamo kad će otpad biti pokupljen, a kada ne. Problem je kad nam  kante ostanu pune dok nas kamion obiđe, tada ne znamo kud ćemo s otpadom – rekla je Danica Novak, jedna od stanarki spornog odovojka.

Kako izgleda, hoće li njihov otpad biti pokupljen ili ne ovisi koja ekipa radnika skuplja otpad.

– Već smo u nekoliko navrata bili i u Komunalcu, ali stvari se nisu pomakle s mrtve točke. Jednom se otpad pokupi, drugi put ne. Osjećamo se kao građani drugog reda. Iako je Šoderica turističko naselje, ona je naš dom i upravo zbog toga očekujemo i uslugu kakvu imaju i drugi stanovnici – rekla je Sanja Čižmak.

– Radi se o odvojku za koji nije u svim uvjetima moguć ulazak vozilima za skupljanje otpada te je angažiran dodatni radnik koji je imao obvezu iznošenja otpada do glavne ulice. Tijekom zadnjeg prikupljanja radnik nije ušao u navedeni odvojak te otpad nije preuzet, stoga je u petak radnik Komunalca otišao na teren i preuzeo otpad koji nije prikupljen za vrijeme redovnog otpada. Ispričavamo se korisnicima odvojka na Šoderici zbog propusta prilikom prikupljanja otpada – poručuju iz Komunalca.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Virovci obilježili Dječji tjedan

Društvo Naša djeca iz Virja prigodnim je aktivnostima obilježilo Dječji tjedan. Priređene su razne igre, crtanje dječjih motiva u parku u Virju te pisanje poruka

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI