Mještani ljuti na susjede: Puštaju pse koji plaše učenike na putu u školu!

Učenici nižih razreda Osnovne škole Gola svakodnevno s određenom dozom straha dolaze u školu zbog neodgovornih vlasnika pasa. Djeca na putu do škole, upozoravaju učiteljice, moraju se susreti sa psima na ulici, što kod većine najmlađih školaraca izaziva veliku nelagodu.

Ova je tema objavljena u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Svim mještanima skrećem pozornost na to da psi moraju biti u dvorištu. Učenici se jednostavno boje jer su na ulicama psi bez nadzora. Ujedno molim sumještane da na ta upozorenja ne odmahuju rukom uz obrazloženje kako je njihov pas mali ili da njihov pas neće ništa. Neka se stave u poziciju djeteta koje je visine od 120 do 140 centimetara. Takvom djetetu svaki je pas velik i predstavlja prijetnju – kaže učiteljica Biserka Saboliček.

Škola je u rješavanju tog problema zatražila i pomoć Općine jer prema odluci o komunalnom redu psi ne smiju biti na ulici bez nadzora. Komunalni redar je, ističe Marijan Lukčin, predsjednik Općinskog vijeća Općine Gola, u više navrata obišao sve ulice i upozorio vlasnike čiji su psi bili na ulici bez nadzora.

– I mi želimo da se ovaj problem čim prije riješi jer smo svjesni da kod najmlađih mještana psi na ulici izazivaju strahu. Nažalost, imamo nekoliko sumještana koji uporno zanemaruju naša i upozorenja komunalnog redara – kaže Marijan Lukčin.  

Problem sa psima na ulici, dodaje on, posebno je izražen u ovom jesenskom razdoblju jer su u punom jeku poljoprivredni radovi pa ima dosta mještana koji ostavljaju otvorena ulazna vrata u dvorište pa su psi često na ulici.

– Komunalni redar će ponovno izaći na teren, a u slučaju da pojedinci i dalje neće reagirati na upozorenja, bit će prisiljen izdavati novčane kazne. Nama nije interes da se nekoga kazni pa i mi molimo mještane da se pridržavaju reda vezanog uz brigu o psima – zaključio je Marijan Lukčin.

Marijan Lukčin

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI