Mještani muku muče godinama: Živimo sa zmijama, gušterima i štakorima…

Mještani Lepavine, mjesta u općini Sokolovac, već godinama muku muče sa zapuštenim zemljištima pored svojih kuća. Kažu kako je problem jer Općina ne vodi brigu, a stanje je isto već godinama.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Ja sam tu odrasla i koliko se sjećam, nikad nije pokošeno. Radi se o parceli u privatnom vlasništvu, čovjek čije je to zemljište je umro i ne znam tko je nasljednik. Zvala sam u Općinu još prije dvije godine i komunalni redar je došao i rekao da ne mogu stupiti u kontakt s vlasnicima pa neka ja tužim privatno. Nemam za to novca, a s druge strane, ni ne znam zašto onda Općina postoji i zašto ne mogu nekako pomoći – rekla je Ivka Krenus koja živi do spornog zemljišta.

Dodala je i kako joj visoka trava i drveće stvara sve veće probleme jer obrasta njezinu ogradu, a probleme ima i zbog životinja pa kaže kako svako malo u dvorištu ima zmija, a nedugo je i lasica izašla na cestu upravo iz te trave.

U istoj je situaciji i njezin susjed preko puta ceste koji je ispričao gotovo identičnu priču. Naime, pored njegove kuće također je zapušteno zemljište za koje kažu da, koliko znaju, radi se o istom vlasniku kao i onom kraj Ivkine kuće.

– Vjerojatno je to isti vlasnik, a koliko znam, sin je naslijedio te parcele i živi u Zagrebu. Čuli smo i da se nešto tuže s Općinom jer je katastarski to u vlasništvu jednih, a gruntovno drugih, ali točne detalje ne znam niti me zanimaju. Ako je općinsko, neka oni počiste, ako je privatno, neka naplate i neka počisti komunalno. Imali smo i mi sličnu situaciju na parceli malo dalje i morali smo sve počistiti jer bismo inače dobili kaznu. Ne znam zašto onda tako i ovdje ne naprave – rekao je Milan Vuk.

Dodao je i kako je godinama sam čistio jedan dio kako ne bi živio pokraj šikare, ali da je jednostavno odustao. Nekoliko puta i on je probao slati upite, no ništa se ne rješava.

– Kod mene je isto katastrofa kao i kod susjede, možda i gore. Pojelo je svu ogradu, ja sam čistio godinama, ali više neću i ne mogu. Tu ima zmija, štakora, guštera, ma to je katastrofa – rekao je Milan na kraju.

Do zaključenja broja nismo uspjeli kontaktirati Općinu o ovom problemu kako bismo saznali točne detalje ovog problema, no nadamo se kako će se ipak reagirati i riješiti problem.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI