Mještani muku muče nakon svake kiše: Stvaraju se lokve, a voda završi na fasadama

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gajeva ulica u Novigradu Podravskom, kako smo već nekoliko puta pisali, svaki put kad kiši postaje pravo malo jezero, a zbog svega najviše ispaštaju stanovnici. Naime, budući da se na cesti stvaraju velike lokve vode, kada cestom prođe vozilo sva ta voda završava u dvorištima i po fasadama kuća.

Dapače, jedna nam se gospođa požalila da joj je nekoliko puta voda s ceste završila u krevetu koji se nalazi pod prozorom na pročelju kuće. Zdravko Brljek, načelnik Novigrada Podravskog, svjestan je ovog problema te će u proračun za sljedeću godinu pokušati uvrstiti 200.000 kuna kojima bi zajedno sa Županijskom upravom za ceste pokušali riješiti problem u Gajevoj.

– Od tog iznosa 150.000 kuna namijenili bismo sanaciji ceste između Novigrada Podravskog i Delova, a 50.000 kuna uložili bismo u sanaciju Gajeve, od glavne ceste do kraja sela. Tamo je najveći problem što je pad ceste jako loše napravljen, a nadam se da ćemo u suradnji sa ŽUC-om to uspjeti riješiti – veli Brljek.

Svoje viđenje ove situacije dao nam je i Dragutin Guzalić, ravnatelj ŽUC-a.

– Na području općine Novigrad Podravski ove je godine na istoj cesti obnovljen kolnik u dužini 1000 metara i osim redovnog održavanja uloženo je 630.000 kuna. Za iduću godinu planiramo predložiti Upravnom vijeću nastavak obnove te ceste s novom dionicom od 1000 metara, a koja će to lokacija biti, to ćemo još procijeniti – kaže Guzalić.

Mnogo su veći problem velike denivelacije na dionicama dalje od Gajeve ulice, prema Delovima.

– Slažemo se da postoji opisana potreba i u Gajevoj ulici. Točno je da je Novigrad Podravski, na naš prijedlog, potvrdio volju da sudjeluje u projektu obnove kolnika s 20 posto sredstava u 2020. Realizacija prijedloga bit će moguća jedino ako će Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dodatno financirati ŽUC, kao što je to bilo 2018. i 2019. godine. Za sada ne možemo potvrditi obnovu Gajeve, ali smo s problemom upoznati i kroz redovno održavanje rješavat ćemo akutne točke – zaključio je Guzalić.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Radovi na Bednjanskoj ulici

U Ludbregu su trenutno u tijeku radovi na uređenju i asfaltiranju odvojaka Bednjanske ulice. Radove izvodi tvrtka COLAS, vrijednost radova je 278 tisuća kuna, a

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI