Mještani nezadovoljni: “Izgleda da gazimo po potoku, a ne po asfaltu!”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Već duže vrijeme ceste u Apatiji pokraj Ludbrega izgledaju prilično loše, a u najgorem je stanju ulica koju mještani zovu ‘Gornja’. Tamo asfalta na pojedinim mjestima ni nema, već su samo rupe koje se prilikom kiše pune vodom.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Stanje s asfaltom i cestom je takvo već duže vrijeme i ništa se ne radi po tom pitanju. Nekoliko su puta došli krpati cestu, ali to naprave tek toliko i taj sloj tijekom zime ode dolje. Svakako bi trebalo napraviti veći zahvat da se sanira ta cesta. Evo, kad je kiša i djeca odu poslije van ili pješače na autobus, izgledaju kao da gaze po potoku, a ne po asfaltu – rekli su nam mještani koji žive u spomenutoj ulici.

Prema njihovim riječima, asfalt je napravljen prije mnogo godina, dosad je nekoliko puta krpan i popravljan, no problem nije riješen iako su već nekoliko puta molili. Kažu i kako mjesni odbor dosad nije dobro radio, a kako su sada održani izbori, novi još nije konstituiran.

– Dosad se ništa nije radilo i cijelo mjesto samo propada. Mladi se iseljavaju i naša cijela ulica je gotovo prazna. Nadamo se da će se možda nešto pokrenuti kad se napravi novi mjesni odbor. Jedino što se uspjelo napraviti je da se dobije 50 tisuća kuna da se crkva iznutra zaštiti od vlage – rekli su nezadovoljni mještani.

Osim ceste, požalili su se i kako ne funkcionira odvod pa kišnica ni nema gdje odlaziti. Sve je prilično opasno jer se rupe zapune vodom pa auti ne mogu vidjeti gdje se rupe nalaze, a biciklistima također prijeti opasnost zbog rupa pa se mještani s pravom pitaju mora li netko nastradati da se stvari promijene.

– Kod nas nema odvoda, čak nam ne zvoni ni crkva. Nogometni klub posebna je priča, on je također ugašen i onda se ni ne čudimo što se svi iseljavaju, a kuće ostaju prazne i zapuštene. Najgore je što se ništa ne popravlja i nikoga nije briga – rekli su nam na kraju.

Upit o stanju ceste i mogućnosti da se ona sanira poslali smo u gradsku upravu, no do zaključenja broja nismo dobili odgovor.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI