Mještani o stazi: “Nagnuta je i prekrivena blatom, na groblje hodamo po cesti”

Mještani Sokolovca izrazili su zabrinutost oko neodržavanog nogostupa koji vodi prema groblju na kraj sela. Nogostup je, naime, nagnut, i po njemu je i inače teško hodati, a posebnu opasnost predstavlja zimi, pogotovo za starije ljude koji namjeravaju posjetiti groblje. To prisiljava pješake da prelaze inače vrlo prometnu cestu, a za ulaz u samo groblje nema ni obilježenog pješačkog prijelaza.

– Poseban je to problem i za djecu koja moraju pješačiti do autobusne postaje. Možete si misliti kako im je hodati po ovom nogostupu. Na nekim dijelovima gotovo i ne mogu, moraju po cesti, koja je vrlo prometna i zato opasna – žali nam se jedan od mještana Sokolovca kojeg smo zatekli u blizini groblja.

Taj je nogostup, kako smo doznali, sagrađen još u 70-im godinama prošlog stoljeća, a u međuvremenu je tek u nekoliko navrata samo poravnat, i to tek na pojedinim dijelovima. Zadnji put to je učinjeno prije desetak godina, rekli su nam neki od mještana, dok danas jednostavno – stoji takav, zapušten, na dijelovima nagnut ili prekriven blatom.

– Ponekad se zna dogoditi da te zaustavi policija i pita zašto hodaš po cesti kad uz cestu imaš nogostup, ali on je jednostavno u takvom stanju da ne možeš drugačije – priča nam jedna od mještanki, koja nadodaje kako su čuli da bi na tom mjestu trebala osvanuti i biciklistička staza, no kako se prvo čeka kanalizacija. Kontaktirali smo načelnika Općine Sokolovac Vladu Bakšaja koji nam je to i potvrdio:

– U planu je napraviti projekt koji bi na tom mjestu zamijenio postojeći nogostup, i to izgradnjom novoga zajedno s biciklističkom stazom, koja bi se protezala duž sela, koja bi se pritom spajala sa susjednima. No, to će biti moguće tek nakon što se u selu izgradi kanalizacija. Podsjećam da je naša općina ispala iz projekta aglomeracije tako da ćemo kanalizaciju graditi sami. No, prvo treba izraditi projekt, što ćemo svakako uskoro i učiniti – odgovorio nam je Bakšaj, napomenuvši kako su ranije ove godine potpisali sporazum s Hrvatskim vodama o izgradnji kanalizacijske mreže u Velikoj Mučni. Radovi na sustavu odvodnje i kanalizacijske mreže u Velikoj Mučni krenuli su sredinom rujna.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI