Mještani ogorčeni: Cesta do naših kuća predstavlja sve veću opasnost

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mještani prigradskog naselja Sirova Katalena ogorčeni su što se godinama ne održava šuma uz cestu koja od Vatrogasnog doma vodi do predjela Zid i izlaza iz samog naselja. Krošnje akacije odavno su se proširile na samu cestu, a i bankine nisu godinama uređene pa vozači moraju biti jako oprezni prilikom mimoilaženja. Tom cestom prolaze i šumarijski kamioni, što dodatno ugrožava prometnu sigurnost.

– Cesta koja vodi do naših kuća predstavlja sve veću opasnost. Kako šuma godinama nije održavana, tu se sad naselila i divljač, što je dodatna opasnost za nas vozače – kaže Josip Šokec.

Josip Šokec

Neprestano, dodaje on, mještani upozoravaju cestare i gradsku upravu na problem prometne sigurnosti, no krošnje akacije nitko ne želi urediti, kao ni same bankine.

– Uređenje krošnji stabala i bankina ne zahtijeva prevelika ulaganja, a taj posao može se obaviti u jednom danu. Očito prvo netko mora stradati kako bi mjerodavni reagirali, što je žalosno – ističe Josip Šokec.

Katalenčani već duže traže i da se asfaltira put od predjela Zid koji ih spaja sa susjednim Šandrovcem te im znatno skraćuje kilometraže kad odlaze u Bjelovar ili Zagreb. Potrebno je asfaltirati dionicu od 2,5 kilometara i stalno slušaju obećanja kako će Grad u suradnji sa susjednom Bjelovarsko-bilogorskom županijom realizirati taj projekt.

– Nažalost, u naše naselje ništa se ne ulaže godinama. Cestovna je infrastruktura u lošem stanju, a ne mari se ni za put do Šandrovca koji nama puno znači – kaže Josip Šokec.

Problem predstavlja i zapušteni kanal u predjelu Zid koji je nedavno očišćen u jednom dijelu i to zahvaljujući Stjepanu Bajsaru koji je sam financirao uređenje.

-Nije ni čudo da je nas mladih sve manje u naselju jer se ništa ne čini kako bi nam se osigurali normalni uvjeti za život. Da je tako potvrđuje i činjenica da se godinama ne može riješiti uređenje ceste koja vodi do naših kuća – zaključio je Josip Šokec.

Poslali smo upit i u Gradsku upravu, vezno uz navode u tekstu, ali do zaključenje ovog broja nismo dobili odgovor.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI