Mještani ogorčeni: Općina kosi groblje kad trava naraste do koljena!

Mještani Subotice Podravske, naselja na području općine Rasinja, ogorčeni su što se groblje u njihovu naselju ne održava redovito. Svako malo, ističu oni, groblje predstavlja ruglo jer Općina ne provodi redovitu košnju u sezoni vegetacije. Prilazi grobnicama, dodaju oni, često su obrasli dračom i travom koji se šire i na vječna počivališta njihovih najmilijih.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Na našem groblju trava mora narasti do koljena da bi Općina reagirala i dala nalog komunalnim djelatnicima da obave košnju. I taj nalog očito izdaju tek dok mi objavimo fotografije zapuštenog groblja na društvenim mrežama – ističu ogorčenu Subotičani.

Ako u općinskom proračunu, dodaju oni, nema novca za veća ulaganja u infrastrukturu u Subotici Podravskoj, red bi bio da se barem vodi odgovarajuća briga o groblju.

– Nikako se ne možemo pomiriti s činjenicom da se ne vodi briga o našem groblju. Nama koji redovito dolazimo posjećivati vječna počivališta naših najmilijih smeta kad dođemo na zapušteno groblje. Ima i grobnica koje se ne održavaju redovito pa bi Općina trebala i njihove vlasnike prisiliti da vode brigu o tim grobnim mjestima – kažu ogorčeni Subotičani.

Danimir Kolman, načelnik Općine Rasinja, ističe kako se košnja trave na groblju u Subotici Podravskoj provodi prema predviđenom planu. Na području Općine je, dodaje on, čak 14 groblja, a potrebno je kositi i ostale javne površine.

– Problem na groblju u Subotici Podravskoj predstavlja drač koji raste puno brže od trave. Imamo dva komunalna djelatnika i oni jednostavno fizički ne mogu stići svaki tjedan pokositi sve što treba. Trava na groblju u Subotici Podravskoj prema planu kosi se jedanput mjesečno i ne vidim razlog za prigovore mještana – kaže Danimir Kolman.

Situacija bi, kaže on, bila puno bolja kad bi mještani koji primaju socijalnu pomoć redovito odrađivali svoju satnicu rada za opće dobro.

– Nažalost, oni izbjegavaju svoje radne obveze pa košnja ovisi isključivo o dva komunalna radnika – zaključio je Danimir Kolman.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI