Mještani: Ovaj čovjek namjerno uništava asfalt, teror traje godinama

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Zamislite, taj čovjek pušta oborinsku vodu sa svog imanja na put i tako ga uništava, a voda se slijeva i u naša dvorišta  – žali se Stjepan Jelenčić iz prigradskog naselja Malog Carevdara pokazujući cijev kroz koju voda za svake kiše pada na šljunčanu cestu što vodi prema Kostadinovcu.

Tvrdi kako takav „teror“ traje već godinama, a svaki pokušaj razgovora s vlasnikom imanja uzaludan je.

– Nekad je uz put postojao kanal koji je odvodio oborinske vode, no on je zatrpan. Kako bih spriječio da mi voda ulazi u dvorište, ja često prokopam kanal uz susjedovo imanje, a tada sam izložen njegovim prijetnjama. Evo, nedavno mi je zaprijetio kako je to zadnji put što kopam na njegovom, iako se radi o javnom putu – rekao je Jelenčić.

Taj „teror“, kako kaže, traje već godinama, a gradska uprava dosad nije imala sluha da se uključi u rješavanje problema.

Potvrđuje to i Mladen Ljubek, član Mjesnog odbora.

– Čim padne kiša, nastane bujica i put se uništava. Grad je ove godine već dvaput poslao strojeve kako bi se šteta sanirala. No, to traje do samo nove kiše. Nepotrebno se troši javni novac samo zbog tvrdoglavosti jednog čovjeka – kazao je on.

Problem je još veći, kažu mještani, zbog toga što je susjed na brijegu uz cestu posadio stabla, čije se grane nadvijaju na put, pa lišće koje s njih padne obloži cestu i stvara „film“ koji je velika opasnost za vozače.

– U slučaju nesreće na glavnoj cesti između Koprivnice i Križevaca na ovaj put prema Kostadinovcu usmjerava se promet. Situacija je takva da je pravo čudo što još nije došlo do neke tragedije. Osim toga, uz put je i jedno potpuno suho stablo koje prijeti ili da se cijelo sruši na nekoga ili da grana padne na čovjeka ili automobil u prolazu – kazao je Ljubek.

Navodi kako je put između Malog Carevdara i Kostadinovca godinama bio tretiran kao zadnja rupa na svirali.

– Za svih mandata bivšeg gradonačelnika ukupno su možda dovezli deset kamiona šljunka za popravak ceste, a sami smo morali platiti prijevoz. Sada se stanje popravilo i u zadnjih godinu dana dovezeno je desetak kamiona o trošku Grada. Kada bi se riješio problem tvrdoglavog susjeda, pa vodu više ne bi puštao na cestu, smanjili bi se i troškovi održavanja. Obavijestio sam zamjenika gradonačelnika Marija Martinčevića o čemu se radi i on je obećao da će poslati geodeta kako bi se utvrdio točan rub ceste te kako bi se ponovno iskopao kanal – rekao je Ljubek.

S mještaninom u koji njegovi susjedi upiru prste nismo uspjeli stupiti u kontakt kako bi ispričao svoju stranu priče.

Iz Grada su nam, pak, na upit kako misle riješiti problem u Malom Carevdaru odgovorili:

– Ovdje se radi o makadamskoj cesti sa strmim kolnikom, a kuća na brijegu svoje oborinske vode, ne i fekalne vode, može ispustiti prema odvodnim jarcima uz cestu, a je li sve u skladu s navedenim, možemo provjeriti kod narednih jačih oborina.

Foto Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI