Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mještani presretni: Dvije mjesne ordinacije dobile stalne liječnice

Kloštar Podravski i Molve imat će stalne liječnice obiteljske medicine! Ovu vijest doznajemo u Koprivničko-križevačkoj županiji iz koje ističu kako “kontinuirana ulaganja u materijalne i ljudske resurse omogućuju stanovnicima županije adekvatnu zdravstvenu zaštitu koja je do izražaja došla pogotovo u vrijeme epidemije”.

-Potvrda nastojanja Županije i županijskog Doma zdravlja da se medicinska skrb ravnomjerno razvija u svim područjima, pokazuje i činjenica da su dvije općine – Kloštar Podravski i Molve, nedavno dobile stalne liječnice koje će u ordinacijama obiteljske medicine svakoga dana biti na raspolaganju mještanima – ističu u Županiji i dodaju:

Ambulanta u Molvama

– Dolazak mladih liječnica u ordinacije koje su bile bez nositelja duže vrijeme, uspjeh je i velik pozitivan pomak – istaknula je pak ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković te naglasila kako je unatoč svim preprekama stanovnicima naše županije osigurana najbolja medicinska usluga.

Ističe kako je problem s kojim se nosi većina Domova zdravlja upravo zapošljavanje novih liječnika u ruralnim područjima, no Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije u suradnji sa Županijom i općinama je uspio privući mladi, obrazovani kadar u ordinacije obiteljske medicine.

Ambulanta u Kloštru Podravskom

-Ponosni smo jer naš će Dom zdravlja prvi put nakon višegodišnje borbe sa zapošljavanjem liječnika imati popunjenu 21 ordinaciju obiteljske medicine. Ovo je ne samo velik pomak za naš zdravstveni sustav, već i značajan rast u kvaliteti i dostupnosti zdravstvene usluge za naše sugrađane – kazala je ravnateljica Hanžeković.

Mirjana Hanžeković

Dodajmo kako je uz zapošljavanje liječnika obiteljske medicine, Županijski Dom zdravlja na nedavnom natječaju tražio i specijalizante te je nakon pristiglih kandidatura odabrao pet specijalizanata iz područja – pedijatrija,  ginekologija i opstetricija, fizikalna medicina i rehabilitacija te obiteljska medicina, čime će se još više unaprijediti zdravstveni sustav Koprivničko-križevačke županije.

FOTO Podravski list

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI