Mještani prezadovoljni: Obnovit će mjesnu crkvu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gradu Ludbregu odobren je još jedan projekt za financiranje, a ovoga puta obnavljat će se jedan sakralni objekt.

Radi se o projektu Izvođenje konzervatorskih i restauratorskih radova u Crkvi Srca Isusova u Apatiji. Ukupan iznos projekta jest 35.000 kuna, Ministarstvo kulture dodijelio je 15.000 kuna, dok ostatak sredstava od 20.000 kuna snosi Grad Ludbreg kao korisnik.

Ovim projektom planiraju se napraviti konzervatorsko-restauratorski radovi slikanog žbukoreza u Crkvi Srca Isusova. Zidani oslik u tehnici žbukoreza kojim su dekorirani unutarnji zidovi i svodovi kapele u izuzetno je lošem stanju s brojnim mehaničkim i kemijskim oštećenjima. Radi sanacije oštećenja potrebna je pretkonsolidacija i konsolidacija slikanog žbukoreza. U radovima pretkonsolidacije i konsolidacije izvest će se opšivavanje rubova, oslabljenih dijelova žbukoreza i injektiranje žbukanog sloja na mjestima na kojima se odvaja od cigle.

– Ciljevi koji se planiraju ostvariti ovim projektom odnose se na adekvatnu restauraciju kulturnog dobra s namjerom sprečavanja njegova danjeg propadanja. Projekt se planira provesti u vremenskom periodu od 12 mjeseci – poručili su iz Grada Ludbrega.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI