Mještani prigradskog naselja ogorčeni na Grad: Šest godina slušamo obećanja o nogostupu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mještani đurđevačkog prigradskog naselja Budrovac i dalje čekaju uređenje pješačkih staza do školske zgrade u njihovu naselju.

Nogostup u Školskoj ulici u katastrofalnom je stanju, a unatoč dugogodišnjim obećanjima iz gradske uprave, još jedna školska godina počela je bez uređene pješačke staze.

– Naša djeca uporno su prisiljena na putu do škole hodati po cesti. Stara staza puna je oštećenja, a na većem dijelu je i obrasla raslinjem pa djeca po njoj ne mogu hodati – kažu ogorčeni Budrovčani.

Punih šest godina, dodaju oni, slušaju obećanja gradske uprave kako će se urediti nova staza, no i dalje ništa nije učinjeno da se taj problem riješi.

– Pješačka staza do škole svakoj bi vlasti trebala biti prioritet pa smo s pravom ogorčeni što se toliko dugo mora čekati da se uredi nogostup u Školskoj ulici – dodaju Budrovčani.

Dodatni problem školarcima na putu do škole stvarao je šaht vodovodne mreže koji je dva mjeseca bio bez poklopca. Nakon što su se mještani Budrovca obratili Podravskom listu, na šahtu je konačno postavljen poklopac.

– Taj je odvod uz sam nogostup u Bilogorskoj ulici i kako nije bilo poklopca, prijetila je opasnost da netko od školarca padne u taj odvod. Mi smo privremeno stavili pokrivač od lima, a sve dok se nismo obratili Podravskom listu, poklopac nije bio postavljen. Da nismo javno progovorili o tom problemu, odvod bi i dalje bio bez poklopca – zaključili su Budrovčani.

Iz gradske uprave nismo dobili odgovor kad će konačno početi uređenje nove pješačke staze u Školskoj ulici.

Konačno uređeno dječje igralište

Prigradsko naselje Budrovac opet je dobilo dječje igralište. Pune četiri godine najmlađi Budrovčani nisu imali svoj kutak za igru, a nakon brojnih obećanja gradska je uprava konačno realizirala taj projekt. Igralište je, kao i nekadašnje, uređeno uz Društveni dom, a za kupnju novih igrala izdvojene su 153.000 kuna, od čega je 139.000 osigurano kroz potporu Lokalne akcijske grupe Podravina.

FOTO Đuro Grčić / Krešo Kovačev

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI