Mještani se boje tragedije: Postavite semafor prije nego što netko strada

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prevelike brzine automobila, posebice na mjestu gdje se najviše kreću djeca, u naselju Karlovec Ludbreški u sastavu općine Sveti Đurđ zabrinjavaju mještane.

Naime, kroz ovo naselje prolazi prometnica koja je u velikom dijelu ravna te nesavjesni vozači često stisnu gas. Mještani nam govore da su brzine automobila najviše na dijelu gdje je autobusna postaja, a upravo se tamo kreće najviše djece. Zbog dječje zaigranosti i brze vožnje, govore nam mještani, nekoliko puta zamalo je izbjegnuta prometna nesreća. Mještani smatraju da bi najbolje rješenje za to bilo postavljanje semafora koji bi upalio crveno svjetlo vozačima automobila koji se kreću brzo.

U Karlovcu je cesta puna djece, a automobili jure

O ovom problemu bilo je priče i na sjednici Općinskog vijeća, a na tu problematiku upozorio je i Damir Grgec, predsjednik Vijeća i stanovnik Karlovca Ludbreškog.

– U Karlovcu je cesta puna djece, a automobili jure. Smatramo da se tamo treba postaviti semafor prije nego što se nešto dogodi. Koliko znam, o tome smo obavijestili i ŽUC – rekao je Damir Grgec.

Spomenuta je prometnica pod upravljanjem Županijske uprave za ceste. Općina je, doznajemo, poslala zahtjeve za postavljanjem semafora, ali dosad se to nije realiziralo.

Damir Grgec

– Istina je da smo već dvaput u ŽUC poslali zahtjev i nije nam odgovoreno. No, nadam se da će se i ovaj problem brzo riješiti. Moram napomenuti da imamo odličnu suradnju s ŽUC-em i oni rješavaju naše zahtjeve prema financijskim mogućnostima. Siguran sam da ćemo i ovo uspjeti riješiti – rekao je Josip Jany, načelnik Općine Sveti Đurđ.

FOTO Dubravko Vutuc

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI