Mještani strahuju za djecu: Čim se patrole maknu počne divljanje!

Mještani prigradskog naselja Grkine, čije su kuće uz glavnu prometnicu kroz naselje, već duže strahuju za svoju sigurnost kad su prisiljeni pješačiti. Sve više vozača koji prolaze kroz naselje ne poštuje ograničenje brzine, a kako nema nogostupa, pješaci su prisiljeni hodati uz rub ceste pa je ugrožena njihova sigurnost. Na toj dionici žive i mlade obitelji koje posebno strahuju prilikom odlazaka u šetnju sa svojim mališanima.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Strahujemo svaki put kad smo u ulozi pješaka. Posebno su ugrožena naša djeca, kao i stariji mještani koji su također najčešće u ulozi pješaka. Prava je sreća da se dosad nije dogodila teža prometna nesreća, pogotovo kad prolaze motori koji doslovno projure kroz naše naselje – kaže Manuela Fuček. 

Na prebrzu vožnju kroz naselje Grkinčani su upozorili i policiju, gradsku upravu te Županijsku upravu za ceste od kojih već duže traže da se riješi taj problem. Policijske patrole znaju u Grkinama kontrolirati brzinu, ali tad vozači poštuju propise jer jedni drugima skreću pozornost na činjenicu da se nadzire brzina.

– Čim se patrole maknu, kreće divljanje vozača. Bilo je slučajeva i da su zbog te prebrze vožnje vozači izletjeli s ceste, a sreća je da u tim slučajevima u blizini nije bilo pješaka – kaže Manuela Fuček.

Jedino je pravo rješenje, ističe Manuela, da se na cesti postave ležeći policajci. Samo na taj način vozače će se prisiliti da ne nagaze po gasu kad prolaze kroz Grkine.

– Policijske patrole ne mogu biti stalno u našem naselju pa je nužno postaviti ležeće policajce. Bilo bi dobro da se izgradi i nogostup na jednoj strani kako ne bismo morali hodati po cesti. Nadamo se da će mjerodavni reagirati prije nego što se dogodi tragedija jer je sa sadašnjim stanjem pitanje vremena kad će netko od nas stradati zbog nesavjesnih vozača – zaključila je Manuela Fuček.

Dragutin Guzalić, ravnatelj Županijske uprave za ceste, ističe da će se, ako Grad pokrene inicijativu, razmotriti mogućnost postavljanja uzdignutih ploha koje će se usporiti promet u Grkinama.

– Za postavljanje uzdignutih ploha potrebno je izraditi i elaborat te ishoditi suglasnosti pa će taj postupak i potrajati u slučaju inicijative Grada – kaže Dragutin Guzalić.

FOTO Darko Imbriša

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI