Mještani strahuju za sigurnost: Zbog nekih vozača bojimo se hodati svojom ulicom

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mještani prigradskog naselja Grkine, čije su kuće smještene uz glavnu prometnicu kroz naselje, već duže strahuju za svoju sigurnost kad su prisiljeni pješačiti.

Sve više vozača koji prolaze kroz naselje ne poštuje ograničenje brzine, a kako nema nogostupa, pješaci su prisiljeni hodati uz rub ceste pa je ugrožena njihova sigurnost. Na toj dionici žive i mlade obitelji koje posebno strahuju prilikom odlazaka u šetnju sa svojim mališanima.

Sanja Seleš

– Strahujemo svaki put kad smo u ulozi pješaka. Posebno su ugrožena naša djeca, kao i stariji mještani koji su također najčešće u ulozi pješaka. Prava je sreća da se dosad nije dogodila teža prometna nesreća, pogotovo kad prolaze motori koji doslovno projure kroz naše naselje – kaže Sanja Seleš. 

Na prebrzu vožnju kroz naselje Grkinčani su upozorili i policiju, gradsku upravu te Županijsku upravu za ceste od kojih već duže traže da se riješi taj problem. Policijske patrole znaju u Grkinama kontrolirati brzinu, ali tad vozači poštuju propise jer jedni drugima skreću pozornost na činjenicu da se nadzire brzina.

– Čim se patrole maknu, kreće divljanje vozača. Bilo je slučajeva i da su zbog te prebrze vožnje vozači izletjeli s ceste, a sreća je da u tim slučajevima u blizini nije bilo pješaka – kaže Sanja Seleš.

Jedino je pravo rješenje, ističe Sanja, da se na cesti postave ležeći policajci. Samo na taj način vozače će se prisiliti da ne nagaze po gasu kad prolaze kroz Grkine.

– Policijske patrole ne mogu biti stalno u našem naselju pa je nužno postaviti ležeće policajce. Bilo bi dobro da se izgradi i nogostup na jednoj strani kako ne bi morali hodati po cesti. Nadamo se da će mjerodavni reagirati prije nego se dogodi tragedija jer je sa sadašnjim stanjem pitanje vremena kad će netko od nas stradati zbog nesavjesnih vozača – zaključila je Sanja Seleš.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI