Mještani su već ludi zbog “džungle”: Imam rak pluća, a ovaj korov mi ne da disati

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mještani ulice Stjepana Radića u prigradskom naselju Selnik već desetljećima muku muče sa zapuštenim zemljištem zbog kojeg, pričaju, imaju raznih problema. Radi se o zemljištu koje je prije bilo u vlasništvu njihova pokojnog sumještana, dok je danas od njegove djece koja žive u Zagrebu.

Upravo zbog toga ovo poveće zemljište zaraslo je u šikaru, a dio i u šumarak. Budući da vlasnici uopće ne dolaze u Selnik niti se brinu o svom vlasništvu, mještanima ulice Stjepana Radića jedini je spas gradska uprava koja bi mogla ili prisiliti vlasnike do čiste zemljište ili ga samostalno očistiti te taj posao naplatiti.

– Moja sestra, koja je živjela u kući pokraj moje, desetljećima se borila da se ovo zemljište počisti te da praktički u središtu mjesta nemamo džunglu. Umrla je prije nego što se to riješilo. Iz šikare nam u kuću ulaze štakori i zmije, a ovo je i leglo komaraca. Čini mi se da ću prije umrijeti nego što se ovo riješi. Živjeti uz takvo zemljište tolike godine i da si ne možete pomoći ružan je osjećaj. Bila sam već sto puta u gradskoj upravi, pokosi se jednom godišnje i sve ostaje isto. Rekli su mi da pokrenemo privatnu službu. Otkud meni novac za sud – rekla je Štefanija Horvat, jedna od stanarki ulice Stjepana Radića.

S njom se slažu i drugi susjedi koji također očekuju da se ovaj problem riješi jer se radi o kršenju komunalnog reda zbog koje oni trpe.

– Ovdje ne žive mladi ljudi koji bi ovo mogli pokositi. Prošla sam operacije na obje ruke, susjede i susjedi su u godinama i neki su teško bolesni, tako da si ne možemo pomoći. Morali smo sami odrezati neke grane jer su rasle na ulicu i nije se moglo prometovati. Ponekad poprskamo korov otrovom, ali ne možemo stalno tako.

Čujem da su vlasnici imali priliku prodati zemljište pa su tražili previsoku cijenu – nezadovoljna je Sandra Gojko, mještanka Ulice Stjepana Radića. Osim što ružno izgleda i leglo je štakora, komaraca i zmija, zbog raslinja na zapuštenom zemljištu neki od stanara imaju i zdravstvene probleme.

– Bolujem od raka pluća, a desno plućno krilo mi je odstranjeno. Ne mogu sjediti u svom dvorištu jer se gušim od alergena koji obilato rastu na susjednoj parceli, a potreban mi jer svježi zrak – revoltirana je Đurđa Hrelja.

Pitali smo gradsku upravu što se može učiniti u ovakvim slučajevima kad se vlasnici ne brinu o svom vlasništvu. – Postupak od strane Grada je pokrenut i očekujemo da će biti očišćeno u narednih tjedan dana – kratko je odgovorio Dubravko Bilić, gradonačelnik.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI