Mještani traže uređenje: Ovim mostovima prijeti urušavanje!

U prigradskom naselju Severovci nedavno je obavljeno asfaltiranje šljunčanih cesta koje vode do naseljenih kuća, što je godinama bio prioritet za mještane i Mjesni odbor. Mještani koji žive na tim područjima konačno imaju mirnu svakodnevicu jer u suhim razdobljima u njihove kuće više ne prodire prašina, a u kišnim razdobljima nema lokvi zbog koji ih su nerijetko kišnica i blato završavali na pročeljima njihovih kuća.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Prema obećanjima gradonačelnika Hrvoja Jančija, asfalt su konačno dobila tri najprometnija puta. Asfaltirana je cesta koja vodi prema Grkinama, dionice u predjelu Širine te odvojak u kojem su tri naseljene kuće – kaže Vlado Jakupčić, predsjednik Mjesnog odbora Severovci.

Želja je Mjesnog odbora da se do kraja ove godine asfaltira kompletna dionica ceste do Grkina koji koriste brojni mještani.

– Na asfaltiranim dionicama potrebno je još urediti bankine i uputili smo molbu gradskoj upravi da se i taj problem riješi – kaže Vlado Jakupčić.

Severovčani se nadaju, dodaje Jakupčić, da će asfaltiranje tih cesta privući i mlade obitelji da počnu kupovati prazne kuće u njihovu naselju. I u Severovcima je, kao i u svim manjim naseljima, sve više praznih kuća jer je stanovništvo pretežno staračko.

Vlado Jakupčić

– Zbog toga su nužna ulaganja u infrastrkturu kako bi se privuklo mlade da se skrase tu kod nas u Severovcima. Do Đurđevca je samo pet kilometara, a prednost je i to što naše naselje nudi miran život i cijene kuća znatno su niže u odnosu na grad – ističe Vlado Jakupčić.

Prioritet za mjesni odbor je i uređenje malih kanalnih mostova koje koriste poljoprivrednici za prilaz svojim zemljištima. Mostovi na prijelazu s glavne ceste na poljske putove na dvije su lokacije u lošem stanju i prijeti opasnost urušavanja pod teretom moderne poljoprivredne mehanizacije.

– Obavijestili smo gradsku upravu da su mostovi oštećeni i sad je krenula udarna sezona žetve, a u rujnu će krenuti i sezona berbe kukuruza pa se nadamo da će se ti mostovi urediti kako bi se izbjegle neželjene posljedice – kaže Vlado Jakupčić.  

U planu je Mjesnog odbora i redovito održavanje dječjeg igrališta i javnih površina za koje su zadužene Komunalne usluge Đurđevac. -Imamo dobru suradnju s gradskom upravom pa nemamo nikakvih problema s održavanjem javnih površina i dječjeg igrališta – zaključio je Vlado Jakupčić.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI