Mještani upozoravaju godinama: Sva kišnica s ceste završava na našim kućama

Podravski list profile

Stanari dijela Ulice Petra Zrinskog u đurđevačkom gradskom kvartu Peski već duže bezuspješno pokušavaju riješiti problem s odvodnjom oborinskih voda. Prilikom svake kiše njihova su dvorišta poplavljena, a kišnica iz lokvi s ceste završava na ogradama i pročeljima njihovih kuća, što im stvara štete.

Na probleme s odvodnjom oborinskih voda, kaže Tereza Jendrašic, upozorili su i gradsku upravu i tvrtku Komunalije, ali još uvijek ništa nije učinjeno kako bi se ugradio novi šaht za slijevanje kišnice.

Tereza Jendrašic

– Više od tri godine traje naše natezanje s gradskom upravom i Komunalijama i stalno slušamo obećanja kako će problem biti riješen. Zadnje obećanje odnosilo se na izgradnju pješačke staze na našoj strani ulice kojom bi se ugradili i novi odvodi, no od tih radova, kako sada stvari stoje, tako skoro neće biti ništa. Nepojmljivo je to što nas se stalno svrstava u građane drugog reda – kaže Tereza Jendrašic.

Zbog učestalih poplava, dodaje Tereza, na prilazu dvorištu postavila je šljunak, ali ni to ne pomaže. Nedavno je bila prisiljena i obnavljati ogradu, a svako malo mora prati i pročelje kuće na kojem završava kišnica s ceste.

– Veliki su problem i lokve na cesti jer prilikom prolaska automobila sva ta kišnica završava na našim kućama. Sad su krenula kišna razdoblja i opet će nam svakodnevica biti pretvorena u noćnu moru pa smo s pravom ogorčeni smo što se ništa ne poduzima da se riješi problem odvodnje u dijelu naše ulice.  Od nas se očekuje da redovito plaćamo komunalnu naknadu, a kad mi nešto tražimo, onda se ništa ne čini kako bi se naša ulica dovela u red – zaključila je Tereza Jendrašic.

FOTO Darko Imbriša

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI