Mještani upozoravaju godinama: Sva kišnica s ceste završava na našim kućama

Podravski list profile

Stanari dijela Ulice Petra Zrinskog u đurđevačkom gradskom kvartu Peski već duže bezuspješno pokušavaju riješiti problem s odvodnjom oborinskih voda. Prilikom svake kiše njihova su dvorišta poplavljena, a kišnica iz lokvi s ceste završava na ogradama i pročeljima njihovih kuća, što im stvara štete.

Na probleme s odvodnjom oborinskih voda, kaže Tereza Jendrašic, upozorili su i gradsku upravu i tvrtku Komunalije, ali još uvijek ništa nije učinjeno kako bi se ugradio novi šaht za slijevanje kišnice.

Tereza Jendrašic

– Više od tri godine traje naše natezanje s gradskom upravom i Komunalijama i stalno slušamo obećanja kako će problem biti riješen. Zadnje obećanje odnosilo se na izgradnju pješačke staze na našoj strani ulice kojom bi se ugradili i novi odvodi, no od tih radova, kako sada stvari stoje, tako skoro neće biti ništa. Nepojmljivo je to što nas se stalno svrstava u građane drugog reda – kaže Tereza Jendrašic.

Zbog učestalih poplava, dodaje Tereza, na prilazu dvorištu postavila je šljunak, ali ni to ne pomaže. Nedavno je bila prisiljena i obnavljati ogradu, a svako malo mora prati i pročelje kuće na kojem završava kišnica s ceste.

– Veliki su problem i lokve na cesti jer prilikom prolaska automobila sva ta kišnica završava na našim kućama. Sad su krenula kišna razdoblja i opet će nam svakodnevica biti pretvorena u noćnu moru pa smo s pravom ogorčeni smo što se ništa ne poduzima da se riješi problem odvodnje u dijelu naše ulice.  Od nas se očekuje da redovito plaćamo komunalnu naknadu, a kad mi nešto tražimo, onda se ništa ne čini kako bi se naša ulica dovela u red – zaključila je Tereza Jendrašic.

FOTO Darko Imbriša

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Donirale namirnice za Pučku kuhinju

Članice županijske Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski u povodu Dana volontera i predstojećih blagdana posjetile su Pučku kuhinju koprivničkog Crvenog križa. Posjet su iskoristile i

Božićnica umirovljenicima iz Ludbrega

Umirovljenici i osobe slabijeg imovinskog stanja s područja Ludbrega, čija mirovinska ili druga primanja iznose do 1500 kuna, imaju pravo na isplatu jednokratne novčane pomoći

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti