Mještani upozoravaju: Napravite biciklističku stazu jer se bojimo za sebe i svoje bližnje

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanovnici Ulice Miklinovec u Koprivnici, kao i brojni biciklisti rekreativci, već duže očekuje izgradnju biciklističe staze na izlazu iz Koprivnice do spoja s područjem općine Koprivnički Bregi. Potrebno je izgraditi spoj od 300 metara jer je Općina Koprivnički Bregi već izgradila stazu na svom području te čak postavila i rasvjetu.

– Svaki dan bicikliram tom rutom, a ta staza ima i turističku namjenu pa bi bilo idealno da Grad Koprivnica konačno odradi svoj dio posla. Dionica koju treba izgraditi nije predugačka, a puno bi značila za sigurnost svih nas biciklista rekreativaca – kaže Saša Kosmač.

I za stanovnike Ulice Miklinovec izgradnja staze je prioritet, kao i dodatno postavljanje ležećih policajaca na izlazu iz njihove ulice. Vlasnici kuća na izlazu iz ulice već duže bezuspješno upozoravaju na nesavjesne vozače koji jure tim dijelom Miklinovca.

Pavao Božić upozorava na nesavjesne vozače koji jure Ulicom Miklinovec

– I mi želimo da se u našem dijelu ulice postave ležeći policajci, kao što je to učinjeno na sredini ulice. Svaki put iz naših dvorišta izlazimo u strahu jer u sekundi se stvori auto koji doslovno projuri našim dijelom ulice – upozorava Pavao Božić.

U Gradskoj upravi ističu kako je u ovoj godini predviđeno projektiranje staze do spoja s područjem općine Koprivnički Bregi.

– Sama izgradnja staze predviđena je u idućoj godini. U Ulici Miklinovec nedavno su postavljena četiri ležeća policajca na lokacijama uz pješačke prijelaze koje koriste djeca kad idu na školski autobus – navode u Gradskoj upravi

Foto: NIKOLA WOLF

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI