Mještani upozoravaju vlast: Nemojte nas više gledati kao mještane drugog reda!

Pojedini mještani Gabajeve Grede, naselja na području općine Hlebine, nezadovoljni su odnosom općinske vlasti prema njihovom naselju. Novu pobunu dijela mještana izazvalo je postavljanje blagdanske rasvjete jer su u Gabajevoj Gredi postavljene, kako ističu oni, samo dvije svjetleće pahuljice.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Uporno se na nas gleda kao na mještane drugog reda. Za nas je neprihvatljivo da se barem u kompletnom središtu naselja nisu postavili blagdanski ukrasi. Ovako izgleda jako žalosno da su na stupovima javne rasvjete samo dvije pahuljice – ističe Maja Halaček.

Nezadovoljni mještani, dodaje ona, od općinske vlasti traže i da se poboljša javna rasvjeta u Gabajevoj Gredi i to postavljanjem dodatnih žarulja na stupove. – Nedavno je u Hlebinama obnavljana javna rasvjeta i od općinske načelnice smo tražili da se te stare žarulje postave na stupove u našem naselju kako bi prilazi svim kućama bili dobro osvjetljeni u večernjim satima, no ni taj zahtjev nije naišao na razumijevanje vladajućih – kaže Maja Halaček.

Problem, naglašava Maja, predstavlja i održavanje okoliša novouređenog dječjeg igrališta u središtu naselja. U sezoni vegetacije, tvrdi ona, košnja se ne obavlja redovito.

– Dobili smo nove sprave na igralištu, ali s njima je zavladala i nebriga oko košnje. Na prigovore smo dobili odgovor da si sami pokosimo okoliš ako nam trava smeta. Ne tražimo puno i svi naši zahtjevi u financijskom smislu nisu veliki, a kako nijedan naš zahtjev nije ispunjen, s pravom se osjećamo kao mještani drugog reda – zaključila je Maja Halaček.

Božica Trnski, načelnica Općine Hlebine, ističe kako se trenutno radi na značajnim projektima za cijelu općinu pa ne želi gubiti vrijeme na komentar vezan uz pritužbe na blagdansku rasvjetu. Od siječnja, dodaje ona, kreće realizacija projekta modernizacije javne rasvjete na području cijele općine pa će i Gabajeva Greda, kao i cijele Hlebine, dobiti novu i energetski učinkovitiju javnu rasvjetu.

Maja Halaček

– Pritužbe vezane uz košnju nisu točne. Sve javne površine u sezoni vegetacije redovito se održavaju bez obzira na to što imamo samo jednog komunalnog radnika i jednu osobu na javnim radovima. U Gabajevoj Gredi u samom središtu, uz stupove gdje su trenutno postavljene ukrasne pahuljice, posadili smo i cvijeće koje cvalo sve dok su ga dolazile zalijevati žene iz Hlebina. Čim su one prestale dolaziti cvijeće je uvenulo, što zapravo pokazuje da mještanima Gabajeve Grede očito nije stalo do cvijeća u središtu njihova naselja – zaključila je Božica Trnski.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI