MJEŠTANI ZABRINUTI: Netko je bacio veliku količinu kruha u potok

Mještani Torčeca požalili su nam se kako su nepoznati počinitelji pobacali velike količine kruha u potok Gliboki. Jedan od mještana, koji je želio ostati anoniman, kazao je kako je prvo pomislio da se radi o pjeni koja inače zna nastati na pojedinim mjestima u potoku, ali tada je pogledao bolje i spazio kako se radi o cijelim komadima kruha koje je voda odnijela duž cijelog potoka u selu. Primijetio je to kada je izašao iza dvorišta svoje kuće, budući da mu je kuća smještena tik uz potok, s njegove stražnje strane.

– Prvo sam mislio da je netko bacio stari kruh u potok kako bi nahranio ptice jer one sad, pogotovo zimi, traže hranu. Ali onda sam primijetio da se radi o cijelim komadima kruha, i to povećoj količini. I što me posebno iznenadilo, kao da su gotovo pravilno raspoređeni duž potoka – ispričao nam je jedan od mještana, koji pretpostavlja da se kruh baca s mosta na početku sela iz smjera Đelekovca i to najvjerojatnije u noći, kada nitko ne vidi.

Mi smo na poziv mještana izašli na mjesto događaja i vidjeli da se radi o cijelim komadima kruha koji su bačeni u kanal i koje onda voda nosi dalje. Velike nakupine primjetne su na mjestima gdje je šaš i druge biljke koje blokiraju daljnji prolaz.

– Iako kruh nije sam po sebi toliko štetan i vjerojatno je pitanje vremena kad će se raspasti ili će ga životinje pojesti, ipak ga je ružno vidjeti, a mislim da potok stvarno nije mjesto za odlaganje ostataka hrane – zaključuje mještanin. Poslali smo upit u Općinu Drnje, gdje su nam odgovorili kako će komunalni redar izaći na teren i izvidjeti slučaj, što je i učinjeno dan nakon što smo ih o tome i informirali. Načelnik Općine Drnje Petar Dombaj rekao nam je kako je komunalni redar izašao izvidjeti slučaj, te kako su pokrenuli postupak utvrđivanja počinitelja, kao i to da su slučaj prijavili nadležnoj službi đurđevačke ispostave Hrvatskih voda.

– Zaključak izvještaja komunalnog redara je taj da je količina bačenog kruha manja nego što nam je prijavljeno, no radimo na tome da se sazna tko je počinitelj, a pokrenut ćemo i postupak sanacije potoka od ostataka kruha – zaključuje Dombaj. U međuvremenu smo neslužbeno doznali kako je poznat počinitelj, a navodno se radi o djelatnicima jedne poznatije koprivničke tvrtke.

Foto: Krešo Puklavec

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI