Mještani željno očekuju radove: Društveni dom i dječje igralište vape za obnovom

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mjesni odbor đurđevačkog prigradskog naselja Sirova Katalena odredio je prioritetne investicije u idućoj godini. Za Katalenčane su na prvom mjestu obnova Društvenog doma i dječjeg igrališta koji trenutno predstavljaju pravo ruglo.

– Društveni dom i dječje igralište godinama vape za obnovom. Svake godine te dvije investicije stavljamo kao prioritete jer je i Društveni dom i dječje igralište načeo zub vremena. Više od 20 godina tu nije bilo većeg ulaganja koje bi spriječilo propadanje zgrade i igrala – ističe Ivan Sabolović, predsjednik Mjesnog odbora Sirova Katalena.

Ivan Sabolović

S nužnim ulaganjima upoznata je i gradska uprava i u idućoj godini, dodaje Sabolović, očekuje se realizacija tih investicija. Za obnovu Društvenog doma u gradskom su proračunu predviđena dva milijuna kuna, ali ta investicija ovisi o potpori iz fonda Europske unije na koju se računa.

– Projekt za obnovu Društvenog doma je izrađen i nadamo se da će gradska uprava uspjeti povući potrebna sredstva za radove. Dobili smo obećanje da će biti uređeno i dječje igralište koje bi trebalo dobiti nove sprave i konačno postati mjesto na kojem će naši najmlađi mještani moći uživati u igri – kaže Ivan Sabolović.

U suradnji s gradskom upravom, kaže Sabolović, redovito se održavaju javne površine, a riješen je i problem zapuštene željezničke postaje na kojoj je srušena oronula zgrada koja je predstavljala opasnost za putnike.

– U planu je i sanacija udarnih rupa na cestama u naselju. Gradsku smo upravu upoznali s najoštećenijim dijelovima prometnica i u ovoj godini očekujemo da se barem pokrpaju najudarnije rupe koje vozačima zadaju probleme – zaključio je Ivan Sabolović.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Sportsko natjecanje za djecu i roditelje

U sklopu Dječjeg tjedna održano je sportsko natjecanje „Najbolji tim u gradu“ u organizaciji Grada Križevaca, Zajednice športskih udruga Križevci i Društva športske rekreacije Križevci.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI