Mještani željno očekuju radove: Društveni dom i dječje igralište vape za obnovom

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mjesni odbor đurđevačkog prigradskog naselja Sirova Katalena odredio je prioritetne investicije u idućoj godini. Za Katalenčane su na prvom mjestu obnova Društvenog doma i dječjeg igrališta koji trenutno predstavljaju pravo ruglo.

– Društveni dom i dječje igralište godinama vape za obnovom. Svake godine te dvije investicije stavljamo kao prioritete jer je i Društveni dom i dječje igralište načeo zub vremena. Više od 20 godina tu nije bilo većeg ulaganja koje bi spriječilo propadanje zgrade i igrala – ističe Ivan Sabolović, predsjednik Mjesnog odbora Sirova Katalena.

Ivan Sabolović

S nužnim ulaganjima upoznata je i gradska uprava i u idućoj godini, dodaje Sabolović, očekuje se realizacija tih investicija. Za obnovu Društvenog doma u gradskom su proračunu predviđena dva milijuna kuna, ali ta investicija ovisi o potpori iz fonda Europske unije na koju se računa.

– Projekt za obnovu Društvenog doma je izrađen i nadamo se da će gradska uprava uspjeti povući potrebna sredstva za radove. Dobili smo obećanje da će biti uređeno i dječje igralište koje bi trebalo dobiti nove sprave i konačno postati mjesto na kojem će naši najmlađi mještani moći uživati u igri – kaže Ivan Sabolović.

U suradnji s gradskom upravom, kaže Sabolović, redovito se održavaju javne površine, a riješen je i problem zapuštene željezničke postaje na kojoj je srušena oronula zgrada koja je predstavljala opasnost za putnike.

– U planu je i sanacija udarnih rupa na cestama u naselju. Gradsku smo upravu upoznali s najoštećenijim dijelovima prometnica i u ovoj godini očekujemo da se barem pokrpaju najudarnije rupe koje vozačima zadaju probleme – zaključio je Ivan Sabolović.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI