Mještani: Živimo do grada, a oko nas „džungla“ i napuštene mačke

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mještani prigradskog naselja kod Križevaca, Donjeg Cubinca, prošli su nas tjedan kontaktirali zbog problema s kojima se muče neko vrijeme. Najviše muka zadaje im dječje i nogometno igralište za koja tvrde da se neredovito održavaju.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Igrališta su u lošem stanju, djeca se tu dolaze igrati, a trava je visoka i ima svakakvih životinja. Sada su tu nešto kopali i slagali da će napraviti nekakvu dvoranu za tenis, no kad će to biti, ne znamo. Tu već neko vrijeme stoje stari stupovi od elektre i trebalo bi to češće održavati – rekla nam je Francika Butko, jedna od mještanki.

Tik uz igralište nalazi se i kanal koji nije uređen i koji bi se kod veće kiše gotovo sigurno zapunio pa bi vode bilo i na cesti.

– Kanal je potpuno neuređen, zvali smo nekoliko puta, ali nema odgovora. Što pokose, samo bace natrag u kanal. Nemamo ni kanalizaciju. Mi smo predgrađe, a ne brinu se o nama – rekao nam je jedan od mještana Miroslav Androšević.

Ispričali su nam i kako imaju problem u mjestu s mačkama koje se nekontrolirano razmnožavaju, a nitko o njima ne vodi brigu. Tako je trenutno u ulici desetak malih mačaka koje svi hrane, a kažu kako se nemaju kome obratiti za rješenje.

– Mačke su se okotile i tu su sad kod susjeda, a u biti ih mi svi hranimo i nekako smo ih prisvojili. Ako Grad daje besplatnu sterilizaciju psa, morali bi isto i za mačke jer je to strašno koliko ih ima. Svako malo ih netko i pregazi jer hodaju po cesti i stvarno bi trebalo nekako riješiti taj problem – ispričala je jedna od mještanki koja je htjela ostati anonimna.

O ničijim mačićima brinu susjedi

Upite o ovim problemima poslali smo u gradsku upravu gdje su potvrdili da je u planu izgradnja dvorane za tenis s novim nogometnim i dječjim igralištem, no više detalja zasad nisu mogli otkrivati. Rekli su kako se postojeće igralište uređuje te da su ove godine postavljene i nove sprave.

– U planu je izgradnja dvorane za tenis s novim nogometnim i dječjim igralištem. Nije istinit navod da ove godine nije nijednom obavljena košnja trave, a što se tiče kanala, za njega su nadležne Hrvatske vode koje ćemo obavijestiti o problemu. Što se tiče dječjeg igrališta, ove godine postavljena je nova opružna njihalica, baby sjedalo za ljuljačku, obično sjedalo za ljuljačku, dvije nove klupe te je postavljena nova zaštitna mreža na nogometnom igralištu.

Dakle, ove se godine ulagalo u ovo dječje igralište, a također, u sljedećim tjednima stare ćemo sprave osvježiti novom bojom – odgovorili su iz gradske uprave, dok su se kratko očitovali i o problemu s mačkama za koje su rekli kako Grad Križevci ‘ne financira sterilizaciju s obzirom na to da do sada nije bilo potrebe’.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI