Mlade obitelji ogorčene na podravskog stolara: Platili smo mu kaparu pa ostali bez novca i stolarije

Kaparu sam iskoristio za kupnju materijala i to je razlog zbog kojeg im ne želim vratiti novac. Oni nisu poštivali dogovor i ne bojim se njihovih tužbi, a ako dođe do suda vidjet ćemo tko je u pravu – kaže nam obrtnik


Autor: podravski.hr — 01.02.2019. / 11:06 Aktualno

Ilustracija / Kaparu su dali, ali stolariju nisu vidjeli

Za Dominika Gregurića i Valentinu Peić iz Molva kod Đurđevca izrada drvene stolarije u njihovim kućama pretvorila se u noćnu moru. Posao su i Dominik i Valentina dogovorili s vlasnikom stolarskog obrta iz Podravine koji, tvrde oni, nije ispoštovao dogovorene rokove te im ne želi vratiti kaparu koju su platili.

– Dogovorio sam izradu šest vrata te postavljanje parketa za ukupno 11.250 kuna. Tražio me da mu isplatim kaparu od 5000 kuna jer je tvrdio da mu toliko novca treba da nabavi materijal. Kako nisam slutio da bi me mogao izigrati dao sam mu kaparu, a on je obećao da će svoj posao obaviti do studenog prošle godine – priča nam Dominik Gregurić.

Kako se rok primicao kraju, a majstor se nije javljao, Dominik je krenuo provjeriti što se događa. Otad, kaže on, krenuli su problemi s majstorom.

– Na moje pozive nije odgovarao, a kad sam dolazio k njemu doma nailazio sam na zaključana vrata. Sad je već prošlo skoro tri mjeseca od dogovorenog roka, a on mi se i dalje ne javlja. Zbog toga sam odlučio pokrenuti privatnu tužbu protiv njega, a i kroz svoj slučaj skrenuti pozornost drugima da je to majstor koji je očito sklon prijevarama – kaže Dominik Gregurić.

Valentina Peić je, pak, dogovorila izradu šest vrata, a posao dogovoren sa stolarom bio je vrijedan 8700 kuna. Ona mu je isplatila kaparu od 4000 kuna.

– I meni je rekao da mu treba veća kapara zbog nabave materijala. Obećao je da će vrata ugraditi tijekom studenog, a ni meni se nije javljao nakon što je prekršio dogovoreni rok. Uspjela sam ga jedanput ‘uloviti’ u radionici i tad sam mu rekla da odustajem od posla jer nije ispoštovao rok te da želim da mi vrati kaparu. On mi je rekao da nema novac jer su njega izigrale pojedine mušterije. Nije mi pomogla ni prijetnja privatnom tužbom koju sam nakraju i podnijela. Žalosno je da takvi majstori koji izigravaju mušterije imaju svoj obrt i nesmetano posluju – kaže Valentina Peić.

Prozvani podravski stolar pak ističe kako nije prekršio rokove te da su i Dominik i Valentina prije dogovorene isporuke odustali od narudžbe.

– Kaparu sam iskoristio za kupnju materijala i to je razlog zbog kojeg im ne želim vratiti novac. Oni nisu poštivali dogovor i ne bojim se njihovih tužbi, a ako dođe do suda vidjet ćemo tko je u pravu – kaže nam obrtnik. (db)

Valentina Peić

Dominik Gregurić

FOTO: DINKO BOROZAN