Mladen nesebično troši svoje vrijeme i novac: Našoj kapelici odlučio sam vratiti stari sjaj

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nesebičnost i pravi volonterski rad, samo s jednim ciljem, da život u mjestu gdje živimo učinimo boljim i ugodnijim, sve su rjeđa pojava u modernom svijetu. No, da još ima onih koji se trude dokaz je Mladen Fajt iz Čičkovine, malog mjesta nedaleko od Ludbrega. Mladen je iskoristio slobodno vrijeme, ali i uložio svoj novac, kako bi uljepšao i obnovio mjesnu kapelu.

Kapela kao jedini sakralni objekt u Čičkovini nije renovirana već gotovo tri desetljeća, a znakovi vremena vidljivi su posvuda.

Mladen Fajt

Vjernici iz Čičkovine oko kapele okupljaju se svake godine na blagdana Srca Isusova, a tada se pokraj nje služi misa. Zbog proteka godina boja fasade na kapelici je izblijedjela, pojavile su se pukotine te kapelica više nije bila ponos mjesta. To je primijetio Mladen Fajt i uzeo si zadatak da je do ovogodišnjeg blagdana Srca Isusova, koji se slavio 18. lipnja, „dovede u red„.

– Činim ovo isključivo volonterski sa željom da kapelici vratim stari sjaj. Odlučio sam da će do blagdana i proštenja radovi biti gotovi – rekao je Mladen Fjat. Posla je bilo na vanjskom i unutarnjem dijelu kapelice, jer je osim fasade trebalo urediti i unutarnje zidove, obojiti ulazna vrata i još mnogo toga.

– Razgovarao sam sa župnikom koji se složio s ovom idejom – rekao je Mladen Fajt.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI