Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mladi direktor iz naše županije skrivio nesreću pa pobjegao, a onda je…

Direktor jedne tvrtke iz Križevaca (29) dvjema presudama Općinskog suda u Bjelovaru mora platiti ukupno 15.180 kuna kazne.

Prvom presudom direktor je proglašen krivim zato što je 30. kolovoza 2019. godine u Tomislavovoj ulici, parkirajući se toyotom hilux, udario u automobil koji je vozačica propisno ostavila na parkiralištu.

Nakon sudara napustio je mjesto događaja, a da vlasniku oštećenog vozila nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao i skrivio prometnu nesreću. Zbog tog je krimena osuđen plaćanjem 2100 kuna i 300 kuna troškova suda. U svojoj obrani okrivljeni direktor priznao je krivnju i rekao kako je riječ o velikom automobilu s kojim se teže parkirati. Dodao je kako nije osjetio da je bilo koga udario na parkiralištu, jer da bi u tom slučaju sigurno pokušao pronaći vlasnika i namiriti mu štetu. Automobil je kasnije prodao.

No, mnogo veću kaznu od 12.600 kuna okrivljeni je direktor zaradio nakon prekršaja u kojima su ga uhvatili križevački policajci oko tri sata ujutro 25. srpnja prošle godine. Upravljao je automobilom osječkih oznaka Koprivničkom ulicom u Križevcima premda to nije smio jer mu je bila izrečena zabrana upravljanja vozilima B kategorije. Osim toga, bio je i pod utjecajem alkohola od 1,36 promila. Okrivljeni nije sporio prekršaj, priznao je da je bio kod prijatelja i da se nalazio u društvu u kojem se pilo. Popio je, kako kaže, ‘izvjesnu količinu piva’.

– Svjesno sam odlučio upravljati vozilom nakon konzumacije alkohola premda to nisam smio jer mi je vožnja zabranjena također zbog prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Nemam nikakvo valjano i prihvatljivo opravdanje za svoje postupke – priznao je i rekao kako će se ubuduće kloniti takvog ponašanja i činjenja prekršaja.

Sudac ga zbog priznanja nije poslao u zatvor, a kaznio ga je u skladu sa zakonom kako mu je to bio već drugi istovjetni teški prometni prekršaj. Kaznu mora platiti u roku od tri mjeseca, a mora podmiriti i 180 kuna troškova suda.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI