Mladi Križevčani predstavili su svoju viziju grada

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Protekli vikend održan je online događaj  ‘Grad za mlade – Križevci 2030.’, čiji je cilj bio okupiti mlade kako bi pomogli u osmišljavanju strategije grada do 2030. te ih upoznali s postojećom strategijom, akcijskim planom energetski i klimatski održivog razvitka Križevaca te gradskim programom i novom nacionalnom strategijom za mlade.

Događaj je organiziran u formatu hackathona, događaja u kojem grupa ljudi u određenom vremenu rješava neki problem. Ovaj hackathon trajao je dva dana, sudjelovalo je dvadesetak mladih raspoređenih u četiri tima te je svaki tim vizualizirao kako će grad izgledati za deset godina te koje su akcije i promjene potrebne da bi se to ostvarilo. Također su se referirali i na postojeće stanje u gradu te promjene koje žele vidjeti i sami ostvariti.

Neke od ideja koje su nastale tijekom događaja su izgradnja križevačkih toplica, revitalizacija park-šume Župetnica, obnova gimnazijskog igrališta, gradskog kina, izgradnja biciklističkih staza te društveno-rekreacijskog centra.

Savjet mladih grada Križevaca

Događaj je održan u organizaciji Savjeta mladih, Zelene energetske zadruge te križevačkog laboratorija Inovacija za Klimu, uz podršku Grada i EIT Climate-KIC-a, a zadovoljan odrađenim bio je Antonio Sirovec, predsjednik Savjeta mladih grada Križevci.

– Kroz ova dva dana mladi su razvijali svoje vještine u područjima informatičke pismenosti, poduzetničkog razmišljanja i pisanja projekata. Uspjeli smo dobiti informacije od svih struktura mladih, što će svakako biti vrlo korisno za izradu Strategije razvoja Grada.

Foto Ivana Dežić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI