Mladi Križevčani predstavili su svoju viziju grada

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Protekli vikend održan je online događaj  ‘Grad za mlade – Križevci 2030.’, čiji je cilj bio okupiti mlade kako bi pomogli u osmišljavanju strategije grada do 2030. te ih upoznali s postojećom strategijom, akcijskim planom energetski i klimatski održivog razvitka Križevaca te gradskim programom i novom nacionalnom strategijom za mlade.

Događaj je organiziran u formatu hackathona, događaja u kojem grupa ljudi u određenom vremenu rješava neki problem. Ovaj hackathon trajao je dva dana, sudjelovalo je dvadesetak mladih raspoređenih u četiri tima te je svaki tim vizualizirao kako će grad izgledati za deset godina te koje su akcije i promjene potrebne da bi se to ostvarilo. Također su se referirali i na postojeće stanje u gradu te promjene koje žele vidjeti i sami ostvariti.

Neke od ideja koje su nastale tijekom događaja su izgradnja križevačkih toplica, revitalizacija park-šume Župetnica, obnova gimnazijskog igrališta, gradskog kina, izgradnja biciklističkih staza te društveno-rekreacijskog centra.

Savjet mladih grada Križevaca

Događaj je održan u organizaciji Savjeta mladih, Zelene energetske zadruge te križevačkog laboratorija Inovacija za Klimu, uz podršku Grada i EIT Climate-KIC-a, a zadovoljan odrađenim bio je Antonio Sirovec, predsjednik Savjeta mladih grada Križevci.

– Kroz ova dva dana mladi su razvijali svoje vještine u područjima informatičke pismenosti, poduzetničkog razmišljanja i pisanja projekata. Uspjeli smo dobiti informacije od svih struktura mladih, što će svakako biti vrlo korisno za izradu Strategije razvoja Grada.

Foto Ivana Dežić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI