Mladi Ludbrežani s vršnjacima iz Europe će raditi zdravu kuharicu europskih jela

Nakon duge pauze, Ludbreška udruga mladih entuzijasta (LUMEN) počela je daljnju provedbu međunarodnih ERASMUS+ projekata. U posljednja tri mjeseca članovi udruge sudjelovali su na partnerskim projektima u Albaniji, Bugarskoj, Italiji i Njemačkoj, a uskoro će početi s provedbom vlastitih odobrenih projekata. Prvi implementirani projekt bit će Razmjena mladih „Food4Good“. Tijekom aktivnosti projekta, od 6. do 13. rujna mladi iz Ludbrega će zajedno s još 36 sudionika iz 6 država zajednički pripremati zdravu hranu, a rezultat projekta bit će kuharica sa zajedničkim europskim jelima. Ovaj LUMEN-ov projekt će se održati na otoku Čiovu.

Nakon završetka aktivnosti koje su kasnile Lumenovci će početi s provedbom aktivnosti u sklopu akreditacije za sedmogodišnje razdoblje programa ERASMUS+. Kao akreditirana organizacija, LUMEN će imati pristup pojednostavljenom i automatiziranom financiranju za 25 aktivnosti kroz idućih sedam godina te je za iduće tri aktivnosti LUMEN-u odobreno 80.320 eura. Prva aktivnost bit će Razmjena mladih „mPowerArt“ koja će se održati u Ludbregu od 11. do 17. listopada.  Na ovoj aktivnosti sudjelovat će 36 mladih iz 6 država – Hrvatske, Srbije, Njemačke, Latvije, Turske i Grčke. Glavna tema ove razmjene mladih bit će uključenost mladih s manje mogućnosti kroz uličnu umjetnost.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI