Mladi Mateo (13): Već sam prestigao djeda po ulovima

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mladi ribič Mateo Geć, iako ima samo 13 godina, zna loviti ribe na razne načine. Tako je Mateo već iskusni šaranaš i špineraš.

– Volim ribolov općenito, tako da mi nije strano niti loviti šarane i štuke. Za sada nemam omiljeni način ribolova jer uživam u svemu – objasnio je Mateo Geć, kojeg smo zatekli na rijeci Plitvici u Kapeli Podravskoj kako blinka.

Mateo najviše voli loviti na Dravi i na ribnjaku te je član ŠRD-a Linjak iz Velikog Bukovca.

– Drava je sad visoka, pa sam malo došao loviti na Plitvicu, što ne činim često, ali kad nemam izbora, eto me i tu, glavno da sam na ribolovu – objasnio je Mateo Geć.

Ljubav prema ribolovu naslijedio je od djeda

Ljubav prema ribolovu naslijedio je od djeda, a kako izgleda, ribolovna zajednica dobila je još jednog doživotnog člana jer se na Mateu vidi da uživa u boravku u prirodi i štap u ruci pristaje mu kao starome ribiču.

– Istina je da sam od djeda naučio loviti i da me on zarazio, ali moram reći da sam ga ove godine već prestigao u broju ulovljenih riba – pokazao je Mateo da ima još jednu ribičku osobinu, a to je da se ne boji govori o svojim uspjesima.

Bilo kako bilo, Mateo je dokaz da boravak u prirodi i ribičija nisu zastarjeli način života i da među mladima ima još onih koji mogu cijeniti ljepotu, a uživaju samo oni koju je prepoznaju.

FOTO Dubravko Vutuc

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI