Mladi Mateo (13): Već sam prestigao djeda po ulovima

Podravski list profile

Mladi ribič Mateo Geć, iako ima samo 13 godina, zna loviti ribe na razne načine. Tako je Mateo već iskusni šaranaš i špineraš.

– Volim ribolov općenito, tako da mi nije strano niti loviti šarane i štuke. Za sada nemam omiljeni način ribolova jer uživam u svemu – objasnio je Mateo Geć, kojeg smo zatekli na rijeci Plitvici u Kapeli Podravskoj kako blinka.

Mateo najviše voli loviti na Dravi i na ribnjaku te je član ŠRD-a Linjak iz Velikog Bukovca.

– Drava je sad visoka, pa sam malo došao loviti na Plitvicu, što ne činim često, ali kad nemam izbora, eto me i tu, glavno da sam na ribolovu – objasnio je Mateo Geć.

Ljubav prema ribolovu naslijedio je od djeda

Ljubav prema ribolovu naslijedio je od djeda, a kako izgleda, ribolovna zajednica dobila je još jednog doživotnog člana jer se na Mateu vidi da uživa u boravku u prirodi i štap u ruci pristaje mu kao starome ribiču.

– Istina je da sam od djeda naučio loviti i da me on zarazio, ali moram reći da sam ga ove godine već prestigao u broju ulovljenih riba – pokazao je Mateo da ima još jednu ribičku osobinu, a to je da se ne boji govori o svojim uspjesima.

Bilo kako bilo, Mateo je dokaz da boravak u prirodi i ribičija nisu zastarjeli način života i da među mladima ima još onih koji mogu cijeniti ljepotu, a uživaju samo oni koju je prepoznaju.

FOTO Dubravko Vutuc

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI