Mladi Podravec Lovro (15): Želim biti najveći uzgajivač magaraca na kontinentu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Lovro Kišiček, 15-godišnjak iz Ferdinandovca, ne odustaje od svog cilja, a to je farma magaraca. Iako je u mladim godinama Lovro zna što želi, a svoj pothvat započeo je prije pet godina, dakle u dobi kada djeca misle samo na igru. Prije pet godina od ušteđevine za prvu pričest kupio je prvu magaricu, a otad svake godine povećava broj grla.

– Sad imam osam grla od čega su tri mladunca, a tri magarice postale su muzne pa sam počeo i prodavati mlijeko – ističe Lovro Kišiček.

Cijena litre magarećeg mlijeka je čak 200 kuna zbog njegove zdravstvene dobrobiti pa Lovro polako štedi novac za kupnju novih grla. Dnevno svaka magarica daje skoro po litru mlijeka, a ima i stalne kupce pa nema problema s prodajom.

– U početku mi je prodaja teže išla jer je vrlo malo ljudi znalo da se bavim uzgojem magaraca i prodajom mlijeka. Sad sam već postao prepoznatljiv pa se dogodi i razdoblje kad kupci moraju i čekati da na “lageru” imam tražene količine mlijeka – kaže Lovro Kišiček.

Ambiciozni Lovro jedini je “pravi” uzgajivač magaraca u našoj županiji, a cilj mu je uskoro imati i vlastitu farmu s minimalno 20 grla. Uvjeren je da će ostvariti i taj cilj.

– Od ranog djetinjstva vezan sam uz poljoprivredu jer se roditelji bave uzgojem krava. Sad vidim da nisam pogriješio što sam krenuo u uzgoj magaraca. Oni za litru kravljeg mlijeka dobivaju 2,6 kuna, a meni magarice donose po 200 kuna po litri pa ih znam zezati da je moj posao isplativiji, što i nije tako daleko od istine – kaže Lovro Kišiček.

Bez problema, dodaje on, usklađuje školske obveze i posao oko uzgoja magaraca. Kad radiš ono što voliš, ističe Lovro, onda se bez problema to može raditi i uz ostale obveze.

-U uzgoju magaraca vidim svoju budućnost i želja mi je postati najveći uzgajivač u kontinentalnoj Hrvatskoj – zaključio je Lovro Kišiček.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI