Mladi podravski ribič uspio što mnogi iskusni kolege nisu: Čim je zagrizla, znao sam…

Marin Đipalo (18), mladi ribič iz Budančevice, naselja na području općine Kloštar Podravski, prošli tjedan ulovio je kapitalnu štuku dužine 87 centimetara i težine 8,9 kilograma. Kapitalac je, kaže Marin, ulovljen na rijeki Dravi nedaleko od mosta u Repašu, a zagrizao je na silikonsku varalicu. Marin ima već dosta ribičkog iskustva pa mu nije trebalo puno vremena da štuku izvuče iz vode.

– Čim je zagrizla, imao sam osjećaj da će to biti kapitalni ulov. Borba sa štukom trajala je oko pet minuta, iako se meni zbog uzbuđenja i pozitivnog šoka činilo da mi je trebalo puno više vremena – priča nam Marin Đipalo.

Nakon vaganja i fotografiranja Marin je štuku vratio u vodu jer je njegov ribolovni moto ‘ulovi i pusti’.

– Meni je ribolov velik hobi i od oca Marija usvojio sam pravilo da svaki kapitalni ulov natrag pustim u vodu. To mi donosi i ribičku sreću jer često imam dobre ulove, a opet postoji mogućnost da tu istu ribu ponovno ulovim – kaže Marin Đipalo.

Najdraža mjesta za ribolov Marinu su na rijeci Dravi, a najčešće su lokacije na području Podravskih Sesveta.

– Podravske Sesvete su mi najbliže, a i na tom području je meni Drava najljepša. Kad god ulovim slobodnog vremena obvezno odlazim u ribolov jer me boravak na vodi najbolje opušta – kaže Marin Đipalo.

Marin je ovog soma ulovio prije šest godina

Od kapitalnih ulova može se pohvaliti i somom težine 25 kilograma kojeg je ulovio još kao dječak, prije šest godina na jezeru nedaleko od Našica.

– Ne zamaram se kapitalnim ulovima, ali je lijep osjećaj uloviti veće ribe koje nama strastvenim ribičima zauvijek ostaju u sjećanju – zaključio je Marin Đipalo.

FOTO Privatna arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI