Mladi snimaju Kalnovečke razgovore

Članovi Kulturne udruge Tomislav Franjić pravi su čuvari kulturne baštine, o čemu svjedoči i njihov najnoviji projekt koji je upravo u tijeku. Naime, kako bi oživjeli slike prošlosti i upoznali mlade s riječima kojima su govorili naši preci, Mala dramska scena udruge Tomislav Franjić sa svojim voditeljicama Sanjom Miklić i Vlastom Golub, na inicijativu predsjednika Hrvoja Mlakara, odlučila je snimiti videouradak Kalnovečki razgovori, prema predlošku knjige istoimene knjige prof. Ivana Goluba.

– Odabrani su neki dijelovi koji su već dramatizirani u kazališnoj predstavi Kalnovečki razgovori. Sa snimanjem se započelo početkom listopada, a angažiran je profesionalni snimatelj Karlo Dragica. Snimanje će održati na više lokacija u Kalinovcu, najvećim dijelom kod Zavičajnog muzeja, kapelice u gornjem kraju (najdražim lokacijama pokojnog pjesnika gdje se nalazi i njegov kip), u dvorištu tete Marije Špoljar, u etno birci obitelji Pantelić i u središtu Kalinovca. Gotov uradak će biti predstavljen javnosti početkom iduće godine – kazali su u KUD-u Tomislav Franjić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI