Mladi u Ludbregu uče kako se uključiti u život zajednice

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Razvojna udruga Ludbreg od prošle subote pa do kraja ovog tjedna provodi europski projekt razmjene mladih Get back to yOur roots! (Vrati se svojim korijenima). Oni su ugostili 35 sudionika od 16 do 26 godina iz partnerskih nevladinih organizacija iz Grčke, Poljske, Rumunjske i Bugarske koji će provoditi brojne aktivnosti neformalnim metodama učenja.

Glavni cilj projekta je socijalno uključiti mlade, kako među sudionicima projekta, tako i među stanovnicima grada Ludbrega. Organizatori navode da je posebna zanimljivost ovog projekta  što su osim nevladinih organizacija na njemu snage udružile i tri srednje škole, i to Srednja škola Ludbreg, Srednja škola Prelog te Srednja škola Krasnystaw iz Poljske čiji će učenici sudjelovati u aktivnostima. Svi će uključeni u petak, 13. rujna na Otoku mladosti u Ludbregu organizirati Festival mladih.

– Prema Eurostatu, u 2015. godini svaki četvrti stanovnik Europske unije bio je u riziku od socijalne isključenosti, dok je taj postotak najveći upravo kod mlade populacije u ruralnim područjima. Ovim projektom nastojimo pozitivno utjecati upravo na mlade u ruralnim sredinama te kroz neformalnu edukaciju unaprijediti njihova znanja i vještine, što će rezultirati uključivanjem mladih u aktivnosti njihovih lokalnih zajednica i organizacija mladih kažu iz Razvojne udruge Ludbreg. Projekt je financiran od strane Europske komisije iz programa Erasmus +.  

Provedbu su podržali Magić Net, Hrvatske željeznice, Hrvatski restauratorski zavod – Restauratorski centar Ludbreg, Centar za kulturu i informiranje “Dragutin Novak” Ludbreg i WDF – dostava vode, Gredica – udruga za promicanje održivog načina življenja i Amalia ugostiteljstvo.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI