Mladić (18) teško stradao u eksploziji benzina u autolimarskoj radionici, otac lakše ozlijeđen

Očevidom je utvrđeno da su vlasnik obrta starosti 21 godinu i 18-godišnji mladić skidali rezervoar goriva osobnog vozila postavljenog iznad betonske jame za pregled vozila


Autor: podravski.hr — 21.02.2019. / 9:40 Crna kronika

Ludbreški vatrogasci gase požar u limarskoj radionici

Mladić (18) i njegov otac (45) stradali su jučer u eksploziji i požaru u autolimarskoj radionici oko 14.30 sati u Svetom Petru nedaleko od Ludbrega. Kako neslužbeno doznajemo, mladić je u teškom stanju, s opeklinama po cijelom tijelu, u induciranoj komi u bolnici, a otac je lakše stradao.

Policija je jutros priopćila kako je “došlo je do eksplozije u prostoru autolimarske radionice, a očevidom je utvrđeno da su vlasnik obrta starosti 21 godinu i 18-godišnji mladić skidali rezervoar goriva osobnog vozila postavljenog iznad betonske jame za pregled vozila, pri čemu je 18-godišnjak bio u unutrašnjosti jame i skidao gumena crijeva dovoda goriva te odvijao vijke s nosača spremnika”.

– U jednom je trenutku došlo do kapanja benzina iz spremnika na njegovu odjeću i rasvjetno tijelo postavljeno na zidu jame, što je izazvalo eksploziju i požar benzinskih para, usljed kojih je zadobio opekline po licu i tijelu. Požar se proširio na osobno vozilo koje je u potpunosti izgorjelo te na unutrašnjost radione u kojoj je izgorio sav inventar s alatom i rezervnim dijelovima – navode u policiji.

Na mjesto događaja izašla je ekipa Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije koji su unesrećenog 18-godišnjaka prevezli u Opću bolnicu Koprivnica. Njegove su ozljede okvalificirane kao teške. Prilikom pružanja pomoći i izvlačenja mladića iz jame, opekline podlaktice je zadobio i 45-godišnjak, koji je sam zatražio liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin.

Ludbreški vatrogasci dojavu o požaru dobili su u 14.41 sat. odmah su stigli na požarište s tri vatrogasna vozila i 11 vatrogasaca te požar vrlo brzo ugasili. Kažu kako požar izbio na automobilu u limarskoj radionici te je zahvaćena cijela garaža i dio pomoćnog objekta. (md)

FOTO: ČITATELJ