Mladić silovao vanbračnu suprugu, dobio samo uvjetan zatvor!?

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin (21) proglašen krivim zbog teškog kaznenog djela protiv spolne slobode i nasilja u obitelji.

-Optuženik je osuđen pridržajem izricanja maloljetničkog zatvora, što znači da mu može biti izrečen maloljetnički zatvor ako u vremenu od dvije godine počini novo kazneno djelo ili ako ne ispuni posebnu obvezu uključenja u psihosocijalni tretman u savjetovalištu za mlade – kazali su tužitelji i pojasnili kako je proglašen krivim zbog počinjenja navedenih kaznenih djela od lipnja 2018. do veljače 2020. godine na štetu svoje izvanbračne supruge.

-Žalba je podnesena zbog odluke o sankciji jer državno odvjetništvo smatra da je sud neosnovano optuženiku izrekao samo uvjetni maloljetnički zatvor, što se ukazuje preblagom sankcijom koja nije primjerena težini i okolnostima počinjenih kaznenih djela. U žalbi je predloženo da se optuženika osudi na maloljetnički zatvor – dodaju.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI