Mladić vozio teretni automobil pijan i bez položenog vozačkog, kazna je brutalna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Tijekom nedjelje je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden 22- godišnji vozač koji je večernjim satima subote uhvaćen u Kloštru Podravskom.

Policajci su utvrdili da puno toga kod njega nije kako treba. Naime, mladić je upravljao teretnim automobilom prije položenog vozačkog ispita i to pod utjecajem alkohola od 2,54 promila.

Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 24.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije sedam mjeseci kad za to stekne uvjete, doznaje se u koprivničkoj policiji.

Oprezno u prometu

Policija podsjeća sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti jer alkohol negativno utječe na vozačke sposobnosti, čime se uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima. Za poseban oprez i poštivanje svih prometnih propisa zasebno mole mlade vozače.

Podsjećaju na ograničenja u vezi upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola odnosno da je za njih dozvoljena koncentracija alkohola od 0,00 promila. Osobama koje su konzumirala alkoholna pića savjetuje se da ne upravljaju vozilima u prometu, već da koriste usluge javnog prijevoza ili taksi-vozila odnosno da zamole osobu u koju imaju povjerenje, a koja posjeduje valjanu vozačku dozvolu i nije konzumirala alkoholna pića da upravlja vozilom.

”Mladima savjetujemo primjenu tzv. dogovornog vozača. Sve vozače motornih vozila pozivamo na poštivanje ograničenja brzine kretanja vozila izražene prometnim znakovima i pravilima. Ujedno, sve vozače podsjećamo da moraju brzinu kretanja svog vozila prilagoditi stanju i osobinama prometnice, postavljenim prometnim znakovima, gustoći prometa, vremenskim uvjetima i uvjetima vidljivosti odnosno da sukladno uvjetima na kolniku smanje brzinu kretanja svog vozila”, poručuju iz policije.

FOTO: Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Pogledajte što je policija uzela mladom Koprivničancu

Kako doznajemo, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja policija sumnja da je osumnjičeni 23-godišnjak sa šireg koprivničkog područja nedozvoljeno posjedovao vojnu poluautomatsku pušku, pušku ručne izrade, četiri komada

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI