Mladomisnik Filip: Moja će slatka briga biti da čovjek ne zaboravi Boga

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Filip Jakupec (24) iz Pitomače nakon svećeničkog ređenja služio je mladu misu. Nakon 21 godine i Siniše Dudašeka, pitomačka Župa svetog Vida konačno je opet imala mladomisnika. O svećeničkom pozivu, ističe Filip, počeo je razmišljati još u ranom djetinjstvu, kad mu je bilo sedam godina.

– Trenuci susreta sa svećenicima i časnim sestrama u meni su probudili želju da budem poput njih i da ih oponašam. S vremenom, kako sam se sve više uključivao u život svoje zavičajne župe u Pitomači, počeo sam osjećati kako svećenički poziv u mom unutarnjem svijetu nailazi na drag odjek i kako budi melodije koje su mi se posebno sviđale – kaže Filip Jakupec.

Na kraju mu je, dodaje on, svećeništvo zablistalo kao poželjan i pogodan način služenja Bogu i ljudima. U svojoj odluci da postane svećenik imao je podršku obitelji i prijatelja.

– Svećenik je pozvan predstavljati Božju blizinu u svakodnevnom ljudskom životu, svjedočiti kako „samo Bog dostaje” te imati istovremeno neprekidnu i slatku brigu da čovjek ne zaboravi Boga i s tim će se načelima voditi u svom službovanju – zaključio je Filip Jakupec.

FOTO Begović

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI