Mnogi nezadovoljni odlukom: Za samce je odvoz smeća jako poskupio

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Novi cjenik odvoza otpada u Đurđevcu, koji se primjenjuje od početka ove godine, ponovno je izazvao nezadovoljstvo pojedinih samačkih kućanstava za koja je došlo do najvećeg poskupljenja.

Do ove godine samačka kućanstva plaćala su 15,5 kuna mjesečno, dok po novom obračunu moraju izdvajati 45 kuna. Nezadovoljni samci smatraju da se cjenik mora vratiti na stare iznose jer je Ustavni sud početkom ove godine privremeno obustavio dopunjenu uredbu o gospodarenju otpadom.

– Samo za nas samce odvoz je drastično poskupio i nas se ne može svrstavati u istu kategoriju kao veća domaćinstva. Neprihvatljivo je i da se kod nas u Đurđevcu ne poštuje odluka Ustavnog suda – kažu nezadovoljni samci.

U Komunalnim uslugama Đurđevac, gradskoj tvrtki zaduženoj za gospodarenje otpadom, ističu kako se odluka Ustavnog suda ne odnosi na novi cjenik u Đurđevcu.

– Novim cjenikom samo smo se uskladili s uredbom i nismo primjenjivali izmjene i dopune na koje se zapravo odnosi odluka Ustavnog suda. Većina gradova i općina s uredbom se uskladila još prije dvije godine, a mi smo dugo odgađali to usklađenje kako ne bismo opteretili građane. Krajem prošle godine više nismo imali izbora i morali smo se uskladiti s uredbom, odnosno uvesti i fiksni dio u cjeniku – kaže Bara Čubelić, direktorica Komunalnih usluga Đurđevac.

Dosta se kućanstava, dodaje direktorica, službeno vodilo kao samačka iako su u međuvremenu postala višečlana. Svim samačkim kućanstvima, kaže ona, koja su uložila prigovor na novi cjenik, objašnjeno je da se odluka Ustavnog suda ne odnosi na primjenu novog obračuna.  

Bara Čubelić

-Samo jedan korisnik nije prihvatio naše objašnjenje i ne želi shvatiti da naš novi cjenik ne krši odluku Ustavnog suda. Moram naglasiti da je bez obzira na nove cijene odvoz i dalje kod nas jeftiniji u odnosu na susjedne sredine. Da se kod određivanja novog cjenika dobro pazilo da se ne opterete građani potvrđuje činjenica i da je Grad Đurđevac od plaćanja odvoza otpada oslobodio korisnike socijalne pomoći i vlasnike kućanstava koji imaju samo tu nekretninu te im prihodi po članu kućanstva ne prelaze 1200 kuna – zaključila je Bara Čubelić.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI