Moderna aplikacija u Ludbregu: Smanjit će se papirologija i povećati transparentnost

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Grad Ludbreg provest će potpunu digitalizaciju pravdanja namjenskih sredstava iz proračuna u segmentu sporta, čime će omogućiti uvid korištenja javnog novca u realnom vremenu. Ovo je omogućeno potpisivanjem ugovora gradonačelnika Dubravka Bilića sa zagrebačkom tvrtkom Fortis Labor koja je sredstvima EU fondova razvila aplikaciju ‘SOM sport’ te omogućila cijeli ovaj proces.

Osim pravdanja namjenskih sredstava iz proračuna, ova aplikacija svim će sportskim klubovima omogućiti lakše digitalno upravljanje kroz jednostavniju i bržu naplatu članarina, vođenje evidencije dolazaka na trening, bilježenja primarnih kontakata sportaša kao prevenciju širenja koronavirusa i slično.

– U posljednjih nekoliko godina konstantno smo unaprjeđivali suradnju sa Sportskom zajednicom Ludbrega, a sada smo je podigli na još višu novu razinu i pojednostavili i ubrzali procese između Grada Ludbrega, sportskog saveza Ludbrega i sportskih klubova. Do sada se sve radilo uz obilje papirologije i gubitak vremena, a sada će sve ići kroz ovu aplikaciju, brže i jednostavnije. Također, moći ćemo imati i točan pregled broja sportaša u gradu, pogotovo kroz sve demografske podatke, dob, spol i slično i na temelju toga planirati daljnji razvoj i procese u gradu – rekao je gradonačelnik Bilić.

Pojasnio je i kako će ovo klubovima biti iznimno potreban alat koji će im pojednostaviti i ubrzati rad koji u pravilu obavljaju treneri u klubu, poput ubiranja novaca iz članarina. Sad će se oni baviti treninzima i djecom, a odgovorne osobe će iznimno lako kroz nekoliko klikova raditi posao koji nerijetko traje i po dva tjedna. Isto je i oko pravdanja javnih sredstava, jer će sada sve biti digitalizirano i odmah vidljivo.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI