“Moj sin navodno voli i dečke i cure, a ja to ne mogu shvatiti.”

“Moj sin ima 16 godina i kaže kako ga seksualno privlače oba spola. Želim mu pomoći i biti podrška, ali jednostavno ne razumijem kako te mogu privlačiti i muškarci i žene”, požalio se jedan otac kolumnistici i seksualnoj terapeutkinji Deidre Sanders.

“Imam 51 godinu i oduvijek sam volio žene. Ideja da pokušam imati nešto s muškarcem u meni izaziva nelagodu. Moga su sina zlostavljali dečki u školi. On sada je na puno boljem mjestu i sretan je, ali pitam se je li to moglo na njega utjecati. Najviše se druži s djevojčicama pa se pitam jesu li one i njihovo razmišljanje utjecale na to kako on sada razmišlja”, priča zabrinuti otac te dodaje kako mu je sin priznao da ima biseksualne prijateljice pa da su one možda razlog što i on sada misli da je biseksualan.

Deidre je umirila zabrinutoga oca i pojasnila mu da je isprobavanje različitih stvari prirodan proces odrastanja, međutim da je važno dozvoliti djetetu da bude ono što jest ako se tako osjeća.

“Nema sramote u tome da nekoga privlače i muškarci i žene. Zamislite to kao liniju. Vi možda jeste na jednom kraju no većina ljudi je negdje na sredini ili naginje malo više na neku od strana”, rekla je Deidre te istaknula kako je odlično što ima tako dobar odnos sa sinom i što mu se sin povjerava i razgovara s njim.

Savjetovala mu je da ga ne osuđuje i da sam provjeri svoju seksualnost bez potrebe da prerano stavlja etikete.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI