Moja Hrvatska: Izgradnja rotora u Selniku stopirana zbog jednog kabla

Na drugoj sjednici ludbreškog Gradskog vijeća, održanoj u Centru za kulturu i informiranje ‘Dragutin Novak’, održan je vrlo zanimljiv aktualni sat na kojem su novi vijećnici uputili pitanja gradonačelniku o najbitnijim projektima u gradu Ludbregu. Razgovaralo se o pješačkim stazama u Sigecu i Slokovcu, pametnoj rasvjeti, Aglomeraciji Ludbreg, kružnim tokovima u Kućanu i Selniku, polupodzemnim spremnicima te pedijatrijskoj ambulanti.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Zanimljivo je bilo pitanje o Aglomeraciji Ludbreg i kružnim tokovima u Kućanu i Selniku koji se najavljuju dugo vremena, a što se događa s radovima i zašto u Selniku još nisu krenuli iako su najavljeni još za proljeće ove godine, zanimalo je vijećnicu Anicu Happ. 

Lubreški gradski vijećnici

– Jedno i drugo u nadležnosti je institucija na koje ne utječe Grad Ludbreg. Trenutno čekamo da Europska komisija prihvati Europski plan za oporavak, jer je jedan od projekata stavljen pred njih Aglomeracija Ludbreg. Njihova odluka očekuje se u rujnu ili listopadu i ako projekt bude prihvaćen, onda treba potpisati ugovor pa kreće procedura s javnim nabavama. Ako pak komisija ne prihvati ovaj plan, onda ćemo morati tražiti druge načine financiranja. Što se tiče rotora, onaj u Kućanu nalazi se na državnoj cesti D24, isto tako ovisimo o Hrvatskim cestama. Tu je i rotor Selnik koji je zbog tehničke pogreške vraćen na doradu, ustvari je u projektu zaboravljen jedan kabel i zato su ga na građevinskoj dozvoli vratili i sada će se to još čekati iako su radovi trebali krenuti već u travnju – pojasnio je gradonačelnik Bilić.

Polemika se vodila i oko pješačkih staza u Sigecu i Slokovcu, a pitanje je postavila vijećnica Marija Schubert.

– Bilo je razgovora da se ta cesta zbog opterećenja i sigurnosti modernizira na način da se poveća, prije svega, sigurnost pješaka gradnjom biciklističke, odnosno pješačke staze. Nadamo se boljoj suradnji s novim županom i da ćemo tu cestu uspjeti dovesti do sigurnosti. Poslat ćemo ponovni zahtjev da se ovaj problem pokuša riješiti što prije –  rekao je gradonačelnik Bilić.

O ovom problemu izjasnio se i vijećnik Krešimir Horvat iz NS Reformisti koji je rekao kako je novac za taj projekt bio osiguran od strane Županijske uprave za ceste, no zbog tehničkih problema, odnosno kanalizacijske cijevi i problema s odvodnjom, radovi nisu krenuli. Gradonačelnik Bilić rekao je kako zna za problem, no da je svejedno inzistirao na provedbi projekta jer smatra kako je sigurnost bitnija i da je bolje nešto prekopati nekoliko puta, samo da su pješaci i djeca sigurni.

Razgovaralo se i o pametnoj rasvjeti te je gradonačelnik naglasio kako se uštede prema podacima kreću između 60 i 70 posto, rekao je i kako se nadaju čim brže riješiti problem pedijatrijske ambulante, a izgleda kako će se morati poduzeti i nešto oko podzemnih spremnika koji su stalno prepuni.

– Što se tiče polupodzemnih spremnika, imamo ih na šest lokacija iz jednog projekta i na dvije lokacije iz drugog. Spremnici koji se nalaze na području Ludbreških Vinograda ne ispunjavaju svoju svrhu, jer su postali mala reciklažna dvorišta ili ilegalna odlagališta otpada. U sljedećem periodu ćemo morati razmisliti kako pristupiti rješavanju ovog problema. Uveli smo i videonadzor, naplatili 10-20 tisuća kuna kazni, no problem ostaje i zabrinjava da su svi korisnici, koji su snimljeni, izvan područja grada Ludbrega i ne plaćaju uslugu odvoza otpada – rekao je Bilić.

FOTO Ivana Dežić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI