Moje dijete je priznao kao svoje – želim svog sina, pravdu i DNA analizu!

Podravski list profile

Otac desetomjesečnog dječaka sa šireg koprivničkog područja (podaci poznati redakciji) podnijet će kaznenu prijavu protiv svoje bivše izvanbračne supruge jer je dozvolila da drugi muškarac njegovo dijete prizna kao svoje i da mu svoje prezime. Epilog je to prekida velike ljubavi, a početak velikog rata za očinstvo. Istovremeno, riječ je o vrlo neobičnom slučaju, budući da su sudovi uglavnom zatrpani spisima utvrđivanja očinstva i neplaćanja alimentacije, ali od strane majki. No, kako je do svega uopće došlo?

– S tom sam ženom prekinuo kad je već bila trudna. Nažalost, nisam na vrijeme primijetio kakva je. U međuvremenu je našla drugog i rodila, a taj drugi priznao ga je za svoga. Ovdje su povrijeđena djetetova prava i želim da dijete zna tko mu je pravi otac. Želim ga priznati, dati mu prezime i plaćati alimentaciju, ali prvo želim DNA analizu da se potvrdi moje očinstvo u potpunosti. Ona je više puta rastavljena i ima djecu više očeva pa želim biti sto posto siguran. Osim toga, nekoliko je puta odlazila od mene i vraćala se – objasnio nam je otac posjetivši našu redakciju, usput nam podastirući dokumentaciju koja potvrđuje da je sudski postupak utvrđivanja očinstva počeo.

A u sudskom zapisniku piše kako su majka djeteta, ali i čovjek koji ga je priznao, izjavili kako je naš sugovornik djetetov otac, ali da za njega nikad nije pitao, a majku je vrijeđao i prijetio joj. Za dijete je rekao da nije njegovo i da će tražiti DNA analizu.

– Točno je da je bilo teških riječi u pokušaju da dokažem očinstvo, ali bilo ih je s obje strane i nije istina da sam ja jedini vrijeđao. Nije također istina da nisam pitao za dijete, već su mi oni prijetili da će me ‘rastaviti da me cela Koprivnica ne sastavi’ ako im dođem na vrata. Da mi do djeteta nije stalo, ne bih postavio tužbeni zahtjev – objasnio je.

Kazuje kako dijete nikad nije vidio, osim na fotografiji, i zaključuje kako neće odustati od pravde: prava svog djeteta na oca, koje mu je sada uskraćeno.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti