Molvarac Timon: Želja mi je biti prvak Hrvatske u BMX freestylu

Podravski list profile

Timon Vincek, 16-godišnjak iz Molva, pravi je maher u izvođenju vratolomija na svom biciklu BMX. Već tri godine Timonu su biciklističke vratolomije glavni hobi te svakodnevno barem tri sata provodi na svom BMX-u i smišlja nove trikove kako bi bio što bolji.

– Od ranog djetinjstva obožavam ekstremne sportove, a s osam godina krenuo sam izvoditi razne trikove na romobilu. Logičan slijed bio je da nastavim s BMX-om, a otac se pobrinuo da u dvorištu imam vlastitu rampu na kojoj mogu vježbati – priča nam Timon Vincek.

U svoj BMX koji trenutno vozi uložio je oko 10.000 kuna

U svoj BMX koji trenutno vozi uložio je oko 10.000 kuna, a svako malo mora mijenjati dijelove koje se troše prilikom padova pa je, kaže on, teško izračunati koliko je zapravo dosad potrošio na svoju “makinu”. Iako uvježbavanje svakog novog trika donosi i bolne padove, Timon ne odustaje od svog hobija.

– U šali znam reći da se još nisam pošteno “razbio”. Izvođenje trikova vrlo je opasno, pogotovo kad se ide probati nešto novo. Srećom, zasad nije bilo lomova ruku, rebara i nogu, ali je bilo jakih natučenja zbog kojih sam morao odmarati i po dva tjedna – kaže Timon Vincek.

Ove godine nastupio je i na prvenstvu Hrvatske u BMX freestylu i osvojio je odlično treće mjesto. Cilj mu je i dalje natjecati se pa već sad za iduće prvenstvo Hrvatske priprema nove trikove.

– Želja mi je biti prvak Hrvatske u BMX freestylu. Ove je godine bilo teško očekivati tu titulu jer je na prvenstvu nastupio Marin Renteš koji je lani bio svjetski prvak. Kad god ulovim priliku odem u Varaždin jer tamo ima prava velika rampa koja je idealna za vježbanje, a ima i gumenu zaštitu pa padovi nisu toliko opasni. Roditelji me podržavaju u mom hobiju i bez njih ne bi bilo ni mojih dosadašnjih dostignuća – zaključio je Timon Vincek.

FOTO Đuro Grčić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti