Molvarski vijećnici sjednicu će imati u Novom Vinodolskom! Razlog je…

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Molvarski općinski vijećnici u četvrtak će održati svoju sjednicu i to u Novom Vindolskom u zgradi koju je prije devet godina kupila bivša općinska vlast. Glavna tema sjednice je sudbina zgrade u Novom Vinodolskom koju je aktualna vlast pokušavala prodati, ali nije bilo zaintersiranih kupaca.

Ovu temu u ponedjeljak donosi Podravski list…

Za kupnju zgrade bivša vlast izdvojila je 5,1 milijuna kuna pa ako se donese odluka da se ide isključivo u prodaju, ističe općinski načelnik Zdravko Ivančan, cijena se neće spuštati ispod tog iznosa bez obzira na to što dosad nije bilo zainteresiranih kupaca.

Načelnik Zdravko Ivančan

– Vijećnici će sad imati priliku vidjeti u kakvom je stanju zgrada i sami odlučiti koje je najbolje rješenje – naglašava Zdravko Ivančan.

Plan bivše vlasti bio je zgradu koja nije imala uporabnu dozvolu pretvoriti u odmaralište, no uređenje zahtijeva znatna financijska ulaganja, a upitna je i profitabilnost svojevrsnog hostela. Jedna od opcija je i da se zgrada iskoristi za Dom za starije i nemoćne osobe te da se na taj način pokuša iskoristiti objekt koji zjapi prazan već devet godina.

– Moramo odlučiti što učiniti sa zgradom u Novom Vindolskom. Taj objekt nas i dalje godišnje košta oko 40.000 kuna jer treba plaćati komunalnu i naknadu za odvoz otpada. Vijećnici će razmotriti sve opcije, a imat će priliku dati i svoje prijedloge kako bi se kroz konstruktivnu raspravu donijela najbolja moguća odluka – zaključio je Zdravko Ivančan.

Na dnevnom redu sjednice u Novom Vindolskom naći će se i donošenje odluke o ovogodišnjim dobitnicima općinskih javnih priznanja te financiranju radnih bilježnica za osnovnoškolce.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI