Molve su od jučer bogatije za Galeriju i Etno zbirku

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Jučer je održano svečano otvorenje Galerije i Etno zbirke u Molvama kojoj je uz načelnika Općine Molve Zdravka Ivančana, prisustvovao i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, Ratimir Ljubić.

Pjevački zbor KUD-a Molve prisustvovao je ovoj svečanosti, a otvorenje je započeo načelnik Zdravko Ivančan, nakon čega su se posjetiteljima i gostima obratili i predsjednik MLK Vladimir Ivančan te zamjenik župana Ratimir Ljubić.
Nakon svih radova na Galeriji i uređenja prostora u potkrovlju Galerije, svečano je prerezana vrpca kojom se otvorio novi duh i potpuno novi sadržaj u centru Molva. Etno zbirka upotpunila je doživljaj i otvorila mogućnost upoznavanja života kakvim su ga živjeli naši preci.

– Općina Molve srdačno zahvaljuje na doprinosu u Etno zbirci, a posebno Katici Tuba Lončar, Josipu Tot, Anki Salaj, Danijeli Plemenčić, Vjekoslavu Žufika, Blaženki Tot, Biserki Franjo, Tomislavu Bubliću, Zdravu Tuba, Stjepanu Aušpergeru, Mariji Volarić, Marini Hontić, Ljubici Kopričanec te Nenadu Posavcu koji su donirali starine i antikvitete te doprinijeli očuvanju kulturne baštine našega zavičaja. Upisani u povijest, obogatili su našu tradiciju i omogućili budućim generacijama da upoznaju svoje pretke – poručuju iz Općine.

Općina Molve i dalje radi na upotpuni Etno zbirke te ovim putem poziva sve zainteresirane koji žele doprinijeti stvaranju naše Etno zbirke da se jave u prostorije Općine Molve.

FOTO: Općina Molve

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Sesvečani uživali u vožnji u kočijama

Konjički klub Podravske Sesvete priredio je smotru konjskih zaprega. Smotra je okupila uzgajivače sa sesvečkog i đurđevačkog područja, a posjetitelji su imali priliku uživati u

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI