MONSTRUM OSUĐEN Iz čista mira supruzi u kuhinji ispalio metak u leđa pa sjeo na nju i počeo je gušiti

Nepravomoćno je osuđen na četiri godine i četiri mjeseca zatvora


Autor: podravski.hr — 30.05.2018. / 8:56 Crna kronika

Kuća u kojoj se dogodio užasan napad

Josip (49) iz Kapele Podravske kraj Ludbrega nepravomoćno je osuđen na četiri godine i četiri mjeseca zatvora zbog pokušaja teškog ubojstva nevjenčane supruge i prijetnji njezinom rođaku, donosi Jutarnji list.
Lani potkraj svibnja nesretna je žena kuhala kavu kad joj je s leđa prišao Josip, s kojim je živjela sedam godina, te bez riječi ispalio u nju metak iz malokalibarske puške. Metak ju je pogodio u leđa u predjelu desne lopatice i pravo je čudo da je nije na mjestu usmrtio. Teško ranjena žena uspjela je pobjeći iz kuhinje u smočnicu, a njezin ju je nevjenčani suprug pratio te ju je tamo više puta udario šakom i oborio na tlo gdje ju je nastavio udarati. Dok je ležala na tlu, sjeo je na nju, stavio joj ruke oko vrata i počeo je gušiti govoreći joj da više nikad neće vidjeti djecu.
Rođak je čuo pucanj i ušao u kuću, ali Josip je repetirao pušku i rekao mu da ode, što je on iz straha učinio te pozvao policiju i sina napadnute žene. Napadač je pobjegao kroz stražnja vrata u dvorište, ali sin ga je sustigao, izbio mu pušku i zadržao do dolaska policije.
Problemi u njhovom odnosu, ispričala je žena na sudu, počeli su nekoliko mjeseci prije napada kad je Josip ostao bez posla i vratio se kući iz Njemačke gdje je radio. Tada je počeo intenzivno piti pa mu je rekla da se iseli iz kuće. No, on to nije želio. Josip je pak u svojoj obrani na sudu rekao da je u nevjenčanu suprugu pucao slučajno i da je nije želio ubiti. Pušku je, kaže, držao u kući straha od lisica.
Od svibnja prošle godine nalazi se u pritvoru kojeg mu je sudsko vijeće dodatno produžilo zbog opasnosti od dovršenja kaznenog djela, piše Jutarnji list.
FOTO: NIKOLA WOLF