Monstruozni dvojac ugušio jadnog starca koji je spavao u kući. Stigla je pravomoćna presuda

U spavaćoj sobi zatekli su nesretnog čovjeka koji je spavao na krevetu te su ga pokušali vezati, ali on se probudio i pružio im otpor


Autor: podravski.hr — 01.03.2019. / 9:52 Crna kronika

Ilustracija / Dvojac je uhićen prije dvije godine (fotografija nema veze s događajem iz teksta)

Vrhovni sud RH usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjske presude kojom je zbog teškog ubojstva 29-godišnjak osuđen na 23 godine, a 37-godišnjak na 17 godina zatvora. Konačnom presudom Vrhovnog suda, prvi je počinitelj dobio 25 godina, a drugi 20 godina zatvora.

Prema presudi, monstruozni dvojac je u noći sa 17. na 18. siječnja 2016. u Donjoj Dubravi u Međimurju provalio u obiteljsku kuću starijeg muškarca (76) i pretraživao prostorije u cilju da pronađe novac. U spavaćoj sobi zatekli su nesretnog čovjeka koji je spavao na krevetu te su ga pokušali vezati, ali on se probudio i pružio im otpor.

Prvookrivljenik je sjeo na njega, stavio mu jastuk na lice i pritiskao tako da ne može disati, sve dok ga nije ugušio. Potom su mu ruke, noge i oči vezali električnim žicama, remenjem, vezicom i trakama. Iz kuće su otuđili 500 eura i 200 kuna.

Vrhovni sud istaknuo je kako su “kazne prvostupanjskog suda preblage i da je zbog iskazane izuzetne bezobzirnosti i upornosti prema oštećeniku kod počinjenja kaznenog djela opravdano izreći obojici okrivljenika strože kazne”. (rm)

FOTO: ILUSTRACIJA